Kořeněné ořechy

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kořeněné ořechy  Foto:
Kořeněné ořechy
Foto: Pěkně vypečený blog

Ideální pochutina nejen k příležitosti oslavy konce roku. Jsou hotové během pár minut a žádná návštěva je neodmítne. Uvidíte, jak se po nich zapráší. A hodí se i jako pohotovostní jedlý dárek, který zvládnete připravit na poslední chvíli.

Suroviny
směs nesolených ořechů (kešu, pistácie, lískové oříšky, para, pekanové a makadamové ořechy) 250 g
koření garam masala 1 lžička
mletý rozmarýn 1/4 lžičky
mořská sůl
třtinový cukr 1 lžíce
olivový olej 2 lžíce
Postup
1

Rozehřejte hlubší pánev, větší talíř nebo zapékací mísu vyložte pečicím papírem.

2

Do pánve rozprostřete ořechy, ztlumte na nižší stupeň, vsypte koření, rozmarýn a špetku soli, zlehka promíchejte, přidejte cukr a olej a za stálého obracení restujte ořechy dotmava. Pozor, ať se nespálí.

3

Zlehka osolte a přesypte do připraveného talíře nebo mísy. Nechte je mírně zchladnout, přesypte do mísy a podávejte vlahé.

Kořeněné ořechy  Foto: Kořeněné ořechy; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto:

Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Videa

reklama

reklama