Kořeněné jablečné čatní

Doba přípravy:
Počet porcí: 7 skleniček
Kořeněné jablečné čatní  Foto:
Kořeněné jablečné čatní
Foto: S vášní pro jídlo

Nemusíte se stresovat běháním po obchodech a shánět dárky na poslední chvíli. Provoňte si byt přípravou tohoto výborného pikantního čatní. Je pěkně kořeněné a nejlépe se hodí k sýrům.

Suroviny
jablka, oloupaná, nakrájená 1,5 kg
rozinky 1 hrst
cibule na kostičky 2 ks
tmavý cukr 1 hrnek
hořčičná semínka 1 lžička
skořice 0,5 lžičky
utřený česnek 2 stroužky
nakrájená chilli paprička
kousek nasekaného zázvoru
Postup
1

Postup je velmi jednoduchý, všechny ingredience nasypte a nalijte do hrnce a trošku podlijte vodou.

2

Směs promíchejte a přiveďte k varu, kde pomalu nechte bez pokličky probublávat a občas míchejte, dokud se jablka nerozvaří a směs nezhoustne, což trvá asi hodinu.

3

Horké čatní navršte do umytých sklenic, zavíčkujte a zavařte následujícím způsobem. Na dno hrnce položte utěrku, naskládejte do něj sklenice a zalijte vodou asi do poloviny. Pomalu hrnec přiveďte ke skrytému varu (tvoří se malé bublinky, ale voda ještě nevře), přiklopte pokličkou a takto sterilizujte cca 20 minut.

4

Ještě horké sklenice převraťte vzhůru nohama a nechte vychladnout.

Kořeněné jablečné čatní  Foto:

Kořeněné jablečné čatní, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama