Korejská palačinka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Korejská palačinka Foto:
Korejská palačinka
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Trochu jiné ochucení i způsob podávání povýší běžnou palačinku na exotický (a mimořádně lahodný) kousek.

Suroviny
jarní cibulky 10 ks
velké vejce 3 ks
voda 125 ml
pasta ze sójových bobů 1 lžička
cukr 1/2 lžičky
rostlinný olej 3 lžíce
Postup
1

Cibulky dobře omyjte a nechte je okapat. Nakrájejte je tak, aby byly stejně dlouhé, asi 25 cm.

2

Připravte těstíčko z vajec, mouky, vody, sójové pasty a cukru a prošlehejte ho dohladka.

3

Nepřilnavou pánev rozehřejte a vlijte do ní olej. Vložte cibulky tak, aby byly těsně vedle sebe, a rovnoměrně je přelijte těstíčkem.

4

Palačinku smažte a přitom ji lehce stlačujte plochou naběračkou, případně zarovnávejte okraje.

5

Až palačinka zespodu zezlátne, opatrně ji obraťte. Osmažte ji opět dozlatova a ještě jednou obraťte. Po minutě ji vyklopte na talíř. Korejskou palačinku podávejte nakrájenou na proužky s rýží a nějakou pikantní asijskou omáčkou.

Korejská palačinka Foto: Korejská palačinka, Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Další porci skvělých receptů najdete v akutálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Jarní koleda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si jarní koledu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Zbrusu nové číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti už od 9. března – a je plné receptů, které vám domů přivolají jaro.
Videa

reklama

reklama