Koprová ovesná kaše

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Koprová ovesná kaše Foto:
Koprová ovesná kaše
Foto: Bjukitchen

Už jste někdy zkusili ovesnou kaši naslano? Ne? Tak neváhejte a vyzkoušejte koprovou od Bjukitchen.

Suroviny
vejce 2 ks
bílý ocet 1 lžička
sůl
smetana ke šlehání 31% 60 ml
hrst nahrubo nasekaného kopru
Postup
1

Nejdřív si připravte ztracené vejce. Do malého rendlíku nalijte vodu, přidejte lžičku octa a vařte.

2

Jakmile se na dně začnou tvořit bublinky, jemně vodu metličkou roztočte. Vejce rozklepněte do mělké misky a pak přes lžíci vlijte do víru, nejlépe přímo do středu.

3

Vařte cca 3–4 minuty.

4

Vločky nasypte do rendlíku, zalijte dvojnásobným množstvím vody, přidejte pár snítek kopru, osolte a přiveďte k varu.

5

Vařte zhruba 5 minut. Když jsou skoro hotové, přidejte smetanu, promíchejte a ještě chvilku vařte.

6

Hotové vločky rozdělte do misek, přidejte vajíčko a dozdobte koprem.

Koprová ovesná kaše 2 Foto: Koprová ovesná kaše; foto: Kubo Krížo / Bjukitchen

BJUKITCHEN: Kuchařka pro šťastné vaření

Bjukitchen Foto:

Nová kuchařka Bjukitchen je plná receptů, kuchařských tipů, strhující radosti a zajímavých tváří. Přináší návod, jak si najít v jídle zálibu a každodenní štěstí. „Při společném stolování nejde jen o to, jak nasytit žaludky, ale i o umění vychutnat si chvíle, kdy je lidem společně dobře,“ říká autorka Bára Karpíšková, jejíž radost ze života je nakažlivá.

Ač se svým mužem Tomášem Karpíškem (zakladatel sítě podniků Ambiente) navštívila nejvyhlášenější restaurace světa, zažila kulinářské výlety i vážné diskuse šéfkuchařů nad nejlepšími pokrmy, sama se doma snaží vařit „normálně“. Nemá ráda okázalost a to, když se věci berou příliš vážně. A tak s lehkostí uvaří i z obyčejných surovin, které klidně nakoupí v nejbližší večerce. Stačí jen zapojit fantazii!

„Bjukitchen odráží naše představy o způsobu vaření, který je smysluplný: jednoduchý, efektní, srozumitelný, zábavný a autentický. Výjimečnost receptů spočívá v nápadu, jak z běžného udělat dobré, ne v exkluzivních surovinách,“ dodává Bára.

Více informací najdete na www.bjukitchen.cz.

 

Recept

Brynzová kaše s pečenou mrkví  Foto:

Brynzová kaše s pečenou mrkví

Jakkoliv vám to může znít podezřele, brynzová ovesná kaše je prostě skvělá! Jednak chutná jako halušky, takže budete mít pocit, že jste opravdu VAŘILI! Navíc krásně...

Recept

Ovesná kaše s pečenými rajčaty a parmazánem  Foto:

Ovesná kaše s pečenými rajčaty a parmazánem

Zbožňujeme rizoto, ale… rizoto chce čas, vývar a víno, a minimálně ten čas nám bohužel většinou chybí. Naštěstí je tu ale tato varianta ovesné kaše přípravené naslano....

Recept

Brynzová kaše se zelím  Foto:

Brynzová kaše se zelím

Brynzová kaše chutná jako pravé halušky, takže když máte chuť na něco opravdu výživného a zároveň nemáte moc času, tak tohle rozhodně zabere!

Uložit

Videa

reklama

reklama