Koprová omáčka s karamelovým základem

Doba přípravy:
Koprová omáčka s karamelovým základem Foto:
Koprová omáčka s karamelovým základem
Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Koprová omáčka se samozřejmě může podávat s knedlíkem nebo bramborem, vše záleží na chutích každého z nás. Tato verze je velice rychlá, jelikož neobsahuje maso, jen vajíčko! :)

Článek

13 receptů na klasické české omáčky Foto:

13 receptů na klasické české omáčky

Pokud bychom měli vybrat typicky české jídlo, bude to asi nějaká omáčka s knedlíkem. Není to zrovna hit zdravé výživy podle současných trendů, ale co naplat? Všichni jsme...
Suroviny
uvařené vejce
knedlíky
Omáčka:
máslo plátek 1–1,5 cm
cukr 3 lžíce
ocet 3–4 lžíce
mléko 350 ml
smetana 1 ks
hladká mouka 2–3 lžíce
hrst posekaného čerstvého kopru
sůl
Postup
1

V hrnci rozehřejte máslo, vsypte do něj cukr a nechte rozpustit.

2

Jakmile bude mít tendenci přetvářet se na karamel, sejměte ze zdroje tepla a vlijte opatrně ocet. Dávejte velký pozor, prská to!

3

Opět postavte na oheň a důkladně promíchejte, až se všechno rozpustí a ocet ztratí svoji čpavost.

4

V mléce důkladně rozmíchejte hladkou mouku a vlijte do základu. Metličkou pečlivě promíchávejte a na mírném ohni provařte cca 20 minut.

5

Pak přilijte smetanu, trošku osolte, nechte provařit a po odstavení vsypte posekaný kopr. Už dál nevařte, jen ho nechte v omáčce chvíli rozvonět. Podle potřeby samozřejmě dochuťte.

Koprová omáčka s karamelovým základem 2 Foto: Koprová omáčka s karamelovým základem; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto:

Videa

reklama

reklama