Kolumbijská zeleninová polévka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kolumbijská zeleninová polévka Foto:
Kolumbijská zeleninová polévka
Foto: Just Spice

I přes tropické počasí jsou v mnoha částech Kolumbie polévky velmi oblíbené. Vegetariánskou polévku „Sopa de Verduras Colombiano“ podle našeho receptu připravíte velmi rychle. Pokud máte raději polévku s výraznými kusy zeleniny, mixování klidně vynechejte.

Prima tip: Římský kmín, koriandr, šafrán i pepř koupíte v e-shopu JUST SPICE! Vyzkoušejte někdy pro změnu třeba dlouhý pepř nebo Grains of Paradise (zrna z ráje). Pepř, který koupíte v obchoďáku nechutná tak, jak pepř chutnat má.

Suroviny
olivový olej 2 lžíce
jemně nasekaná velká cibule 1 ks
brambory pokrájené nahrubo 500 g
mrkev pokrájená nahrubo 400 g
kukuřičný klas (zrnka okrájená, klas nevyhazujte) 1 ks
jemně nasekané stroužky česneku 2 ks
sůl
římský kmín 3 lžičky
mletý koriandr 1 lžička
šafrán 1/2 lžičky
zeleninový vývar 1500 ml
zelené fazolky bez tuhých konců (nakrájené na 3 cm kousky) 200 g
koriandrová nať 1/4 šálku
křupavý chleba k podávání
Postup
1

Na oleji osmažte cibuli doměkka. Přidejte brambory, mrkev, kukuřičná zrnka, česnek a trochu osolte. Za občasného míchání restujte 8–10 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidejte římský kmín a koriandr, restujte další minutu. Přidejte šafrán, bobkový list, vývar a okrájený klas kukuřice. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a vařte 25–30 min. Odstavte a nechte 10 minut chladnout. Odstraňte bobkový list a kukuřičný klas.

2

Polovinu zeleniny s trochou vývaru rozmixujte. Rozmixovanou směs vraťte do hrnce a polévku znovu přiveďte k varu. Přidejte fazolky a povařte ještě 5 minut. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

3

Rozdělte do misek, posypte koriandrovou natí a podávejte s křupavým chlebem.

S kořením kolem světa

Just SpiceMožná jste na tom jako my, máte rádi pestrou světovou kuchyni a leccos vám při vaření chybí. A možná jste při cestách po světě byli fascinovaní kořením na tržištích, tím pestrobarevným kaleidoskopem plným vůní. Mnohokrát jsme si z cest přivezli „něco“, o čem jsme vůbec nevěděli, nač to použít. A doma jsme hledali recepty.

Vášeň pro cestování a vášeň pro dobré jídlo je důvodem, proč jsme založili JUST SPICE, e-shop plný chutí, vůní a barev a hlavně plný koření. Na dobrém jídle záleží. A také záleží na detailu. Tedy na koření, se kterým vaříte. Přivážíme pro vás špičkové koření z celého světa, vyzkoušejte ten rozdíl.

Videa

reklama

reklama