Koláčky s hruškami a sýrem

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Koláčky s hruškami a sýrem Foto:
Koláčky s hruškami a sýrem
Foto: Jezte česky

Pokud máte rádi výrazné a silné chutě přidejte zrající sýr či sýr modrého typu. Dodá koláčkům správný říz.

Suroviny
Na těsto:
hladká špaldová mouka 300 g
máslo 175 g
studená voda 3–4 lžíce
Na náplň:
vejce 2 ks
tvrdý sýr 150 g
mléko 1 lžíce
sůl
větší hrušky 3 ks
menší červená cibule 1 ks
Postup
1

Špaldovou mouku přesypte do větší misky, přidejte kousky změklého másla a vodu. Vypracujte těsto a nechte ho chvilku odpočinout. Poté jej vyválejte, vykrojte požadovaná kolečka, těsto vložte do vymazaných a vysypaných formiček na koláč a vidličkou jej trošku propíchejte.

2

Rozšlehejte vejce s nastrouhaným tvrdým sýrem, mlékem, solí a pepřem. Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Červenou cibuli oloupejte a rozkrájejte na kolečka.

3

Sýrovou směs vylijte na těsto, ozdobte hruškou a cibulí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, asi 30 minut.

Koláčky s hruškami a sýrem Foto: Jezte česky

Koláčky s hruškami a sýrem, Foto: Jezte česky

 

JJezte českyEZTE ČESKY– rok v naší kuchyni

Jana Vašáková, Zdena Skokanová N.

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezonní suroviny v kuchyni – autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám. Naučí vás připravovat domácí marmelády, sirupy i nanuky, nezapomínají ani na netradiční vánoční a velikonoční menu nebo pochoutky z posvícení. Navíc v knize najdete zajímavosti a reportáže z tradiční zabijačky nebo z honu.

Vydalo nakladatelství Smart Press

Uložit

Videa

reklama

reklama