Koláčky s hovězím masem na pivu

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Koláčky s hovězím masem na pivu Foto:
Koláčky s hovězím masem na pivu
Foto: Sweet pixel blog

V dnešním receptu hraje hlavní roli listové těsto naplněné vynikající směsí hovězího masa uvařeného na pivu. Hodí se jako chuťovka při posezení s přáteli a nebo třeba jako netradiční večeře.

Suroviny
olivový olej 1 lžíce
cibule 2 ks
česnek 2 stroužky
zadní hovězí maso (nakrájené na nudličky) 300 g
hladká mouka 1 lžíce
pivo 400 ml
krájená rajčata 1 plechovka
sušené chilli 1/4 lžičky
mouka na pomoučení pracovní plochy
vejce 1 ks
Postup
1

Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání chvíli opékejte. Česnek nakrájejte na tenké plátky, přidejte k cibuli a zlehka opečte.

2

Do pánve dejte maso, které opékejte do té doby, dokud se nezatáhne a nezhnědne. Posypte moukou a zalijte pivem. Pánev přikryjte pokličkou a nechte 25 minut vařit.

3

Přidejte rajčata a veškeré koření a bez pokličky vařte ještě asi 10 minut. Poté nechte vychladnout.

4

Listové těsto si rozválejte na pomoučené ploše na tenký plát. Pomocí kruhové šablony o průměru cca 9 cm (dá se použít sklenička nebo hrnek) vyřízněte z těsta šest kol, které dejte do formy na muffiny a prsty přitlačte ke stěně formy po celé ploše. Ze zbylého těsta vykrájejte šest menších kol, které ve středu nařízněte do kříže.

5

Několik lžiček masové směsy dejte na těsto. Menší těstové kolo položte na naplněný koláček a prsty těsto spojte.

6

V talířku rozmíchejte vejce a potřete s ním vrch koláčku.

7

Troubu předehřejte na 190 °C a koláče pečte asi 30 minut nebo dokud nejsou upečené dozlatova.

Koláčky s hovězím masem na pivu  Foto: Sweet pixel blog

Koláčky s hovězím masem na pivu. Foto: Sweet pixel blog

Koláčky s hovězím masem na pivu Foto: Sweet pixel blog

Koláčky s hovězím masem na pivu, Foto: Sweet pixel blog

 

Sweet pixel blogNejen sladké pokušení...

Sweet pixel blog je o propojení dvou mých vášní  jídla a fotografování. Jídlu se intenzivně a bez přestávek věnuji od léta roku 1985. K fotografování jsem se shodou šťastných okolností dostala o 25 let později a tato událost se zcela překvapivě a nečekaně stala významným mezníkem v mém životě.

Důležité jsou ty hodiny a dny, kdy se zavřu do kuchyně a připravuji, krájím, vařím, míchám, ochutnávám, peču, zdobím, upravuji, běhám se stativem v kuchyni, nadávám, clona, čas, krocení světla, odrazy, odlesky a cvak, cvak ... a nakonec, když se všechny pixely poskládají tak, jak jsem od začátku chtěla, a já pojídám výsledný produkt svého snažení, přijde přesvědčení, že takhle vypadá jeden z nejskvělejších koníčků vůbec... :-) Jana Klinkovská

Videa

reklama

reklama