Koláč ze sladkých brambor

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Koláč ze sladkých brambor  Foto:
Koláč ze sladkých brambor
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Botanicky nejde sice o brambory, ale hlízy batátů – sladkých brambor – jsou těm běžným dost podobné. Jak název napovídá, jsou sladší než běžné brambory, což spolu s krásně zabarvenou dužinou skýtá další kulinární možnosti.

Suroviny
sladké brambory (batáty) 1/2 kg (1 velká brambora)
změklé máslo 1/2 hrnku
cukr krupice 1 hrnek
mléko 1/2 hrnku
vejce 2 ks
mletý muškátový oříšek 1/2 lžičky
mletá skořice 1/2 lžičky
křehké těsto
šlehačka k podávání
Postup
1

Bramboru uvařte ve slupce doměkka (asi 40 minut), pak ji zchlaďte pod studenou vodou a oloupejte. V míse ji rozmačkejte s ostatními přísadami, naplňte korpus z křehkého těsta.

2

Troubu předehřejte na 175 °C.

3

Koláč pečte 55 až 60 minut, až náplň zpevní. Podávejte se šlehačkou.

Koláč ze sladkých brambor  Foto: Koláč ze sladkých brambor; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Uložit

Videa

reklama

reklama