Veganský ukrajinský boršč  Foto:
Tato polévka se stala synonymem ruské kuchyně, ačkoli původně pochází ze sousední Ukrajiny. Využívá červenou řepu a zelí, dvě podzimně zimní zeleniny, které se v kuchyni spíše objevují jako příloha....
Pistáciový cheesecake Foto:
Pistáciové dezerty jsou velkou lahůdkou – nemusí jít ale pouze o populární pistáciovou zmrzlinu. Vyzkoušejte doma tento pistáciový cheesecake, nebudete k tomu potřebovat ani troubu! ;)
Smažený sýr se šunkou Foto:
Jedno z nejoblíbenějších českých jídel, smažený sýr neboli smažák, má občas problém – sýr ze svého obalu vyteče. Naučte se hospodský fígl, který prozradil kuchař Kohout v seriálu Ohnivý kuře. Stačí...
Křehký koláč s karamelizovanou bílou čokoládou  Foto:
Naprosto neodolatelná kombinace křehkého těsta, kterému zhnědlé máslo dodá famózní hloubku chuti. Totéž se stane s bílou čokoládou, když ji necháte zkaramelizovat.
Bramborové curry s kuřetem Foto:
Pokud je někdo větší jedlík, uvařte si navíc klidně rýži nebo kupte, případně upečte, indický nán. Brambory přímo v curry vás ale celkem dobře zasytí. ;)
Šnekové bulky s balzamikem Foto:
Dobré kynuté pečivo vystačí jako samostatný chod, stačí ho doplnit máslem, olivovým olejem, škvarky nebo paštikou. Tyhle bulky ve tvaru šnečí ulity vynikají jemně navinulou chutí, kterou jim dodává...
Dýňový cheesecake Foto:
Nefalšovaná americká kráska – buclatá dýně proměněná v hebounký lehounký krémový dortík. Dýně náplň nejen nádherně obarví, ale dodá ji i hutnější konzistenci a lehčí chuť. Nebojte se experimentovat s...
Rodinný oběd: Pečené kuře s nádivkou  Foto:
Není nic horšího než špatně ochucená a blátivá nádivka. Přestože fotky s upečeným kuřetem, které má břišní dutinu půvabně a k prasknutí nacpanou nádivkou, svádí k následování, to nejdůležitější z...
Falešná humrová pomazánka  Foto:
Některé věci z doby minulé jsou tak skvělé, že by bylo škoda nazývat je jinými jmény jen proto, že jejich původní je poněkud zavádějící. Neodlehčujte pomazánku jogurtem nebo zakysanou smetanou, patří...
Zapečená květáková rýže Foto:
Příprava tohoto květáku je rychlá, stačí už jen zapéct v troubě a slavíte úspěch. Připravit se dá na všechny způsoby od polévky přes hlavní jídlo až po přílohu a je oblíbený nejen u vegetariánů. ;)
Videa

reklama

reklama