Kokosové tiramisu

Doba přípravy:
Kokosové tiramisu Foto:
Kokosové tiramisu
Foto: Cat & Cook

Historie tiramisu je poměrně spletitá. Nejpravděpodobnější verze ale je, že se poprvé prodávalo v restauraci Le Beccherie v Trevisu. Vymyslel ho přímo majitel Roberto Linguanotto se svojí učnicí Francescou Valori, jejíž rodné jméno bylo právě Tiramisu.

Tiramisu je nejlepší, když se nechá odležet do druhého dne. Samozřejmě je možné ho udělat i do větší mísy. Před servírováním ho posypejte kvalitním holandským kakaem, já používám jedině Van Houten v plechovce.

Článek

Originální italské tiramisu Foto:

10+ skvělých receptů na tiramisu ve všech podobách

Tradiční italský dezert tiramisu není historicky zase tak starý, ale získal si světovou popularitu rychlostí blesku a dnes už ho za tradiční můžeme klidně považovat....
Suroviny
vejce, ideálně z volného výběhu 4 ks
espresso, French press nebo jiná silná káva 150 ml
přírodní vanilková esence 1 lžička
kokosový sirup Monin 2 lžíce
italské piškoty Savoiardi nebo cukrářské piškoty cca 20 ks
kakao Van Houten (nebo jiné holandského typu)
Případně:
sladké víno Marsala 2 lžíce
hnědý rum 2 lžíce
Postup
1

Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu. Uvařte si kávu a až zchladne, ochuťte ji lžící kokosového Moninu.

2

Bílky oddělte od žloutků. Z bílků vyšlehejte sníh. Žloutky šlehejte s cukrem do světlé pěny, bude to trvat asi 10 minut. Já k tomu používám svůj stolní mixér a balónovou metlu. Jde to i ručním šlehačem nebo ručně, jen to bude makačka.

3

Cukr by měl být zcela rozpuštěný. Mascarpone nejdřív přendejte do misky a spodní stranou lžíce ho rozmíchejte dohladka tak, aby bylo krásně krémové a jeho konzistence byla nadýchaná.

4

Po menších částech ho přidejte do vyšlehané směsi společně s vanilkovou esencí a Moninem (popřípadě alkoholem) a už jen krátce zašlehejte. Nadvakrát přidejte sníh a opatrně ručně rozmíchejte stěrkou.

5

Piškoty na vteřinku namočte v kávě a poklaďte dno sklenice. Nechte je vždy řádně okapat, aby v dezertu nebylo příliš tekutiny.

6

Přidejte krém a postupujte stejně, dokud sklenici nenaplníte. Vrch sklenice by měl pokrývat krém.

Kokosové tiramisu 2 Foto: Kokosové tiramisu; foto: Cat & Cook

Cat & Cook Foto:

Cat & Cook

Na blogování nejvíce miluji čas strávený v kuchyni, jsem kuchařka a cukrářka každým coulem!

Můj blog klade velký důraz na kvalitu, ráda ve svých receptech popisuji původ tradičních jídel, kuchařských postupů a surovin. Naleznete zde tipy na dobré restaurace, potraviny i kuchyňské náčiní.

V blogování mi pomáhá moje chlupatá Minda – nelekejte se – jedná se o moji perskou kočku, proto název Cat & Cook  :-)

catandcook.cz alias Ivana Jindřichová

Videa

reklama

reklama