Kokosové thajské kari s cizrnou

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Kokosové thajské kari s cizrnou  Foto:
Kokosové thajské kari s cizrnou
Foto: Lahodně s Ellou

Toto voňavé thajské kari je vysoce uspokojivé jídlo. Kokosové mléko ho krásně zjemňuje, zatímco zázvor, drcené chilli, koriandr a pasta miso mu dodávají pestrou škálu fantastických chutí. Servírujte ho ideálně s hnědou rýží, ale skvěle chutná i s pohankou nebo těstovinami z hnědé rýže.

Dobře se skladuje, takže ho můžete přichystat větší várku najednou a uchovávat ho v ledničce až týden.

Suroviny
konzervované kokosové mléko 2 x 400 ml
konzervovaná rajčata 2 x 400 ml
čerstvý zázvor, oloupaný a nastrouhaný 2-3cm dlouhý kousek
drcené chilli 1–2 lžičky
větší máslová dýně 1 ks (asi 1 kg)
středně velký lilek 2 ks (asi 600 g)
čerstvý koriandr, nadrobno nasekaný 1 hrst
konzervovaná cizrna, scezená 400 g
hnědá pasta miso 3 lžičky
hnědá rýže jako příloha
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Předehřejte si troubu na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180).

2

Kokosové mléko, konzervovaná rajčata, nastrouhaný zázvor a chilli dejte do většího hrnce, přidejte špetku soli a pepře a přiveďte k varu.

3

Mezitím oloupejte dýni a nakrájejte dužinu z dýně a lilky na malé kousky. Potom je přidejte do hrnce ke kokosu a rajčatům.

4

Dejte směs asi na 30 minut do trouby, poté přidejte koriandr, cizrnu a miso a vraťte hrnec na dalších 30 minut zpět do trouby. Jídlo je hotové, když je dýně měkká.

5

Kokosové kari podávejte s hnědou rýží. Zbytek můžete skladovat ve vzduchotěsné nádobě v ledničce nebo v mrazáku.

6

Prima tip: Zeleninu můžete podle chuti obměňovat. Hodí se například květák, cuketa nebo batáty.

Kokosové thajské kari s cizrnou  Foto:

Kokosové thajské kari s cizrnou, foto: Lahodně s Ellou

LAHODNĚ S ELLOU

ÚŽASNÉ PŘÍSADY A NEUVĚŘITELNÁ JÍDLA, KTERÁ BUDE VAŠE TĚLO MILOVAT

Lahodně s Ellou Foto:

Ella Woodward

Lahodně s Ellou je zcela revoluční kuchařka. Je určena pro všechny, kteří se rádi dobře a zdravě najedí. Najdete v ní řadu výborných dezertů, rychlých jídel do ruky, lahodných dipů, pestrých salátů a samozřejmě lehkých hlavních jídel. Pokrmy z nich jsou jednoduché na přípravu a hlavně chutné. Příznivce zdravého životního stylu tak potěší přes sto originálních a zdravých receptů zpracovaných krok po kroku.

Filozofie Elly je vařit úžasná jídla, která si vaše tělo prostě zamiluje. Inspiraci Ella čerpá ze svých vlastních zkušeností a poznatků, které jí pomohly ke zlepšení zdraví. O tuto unikátní knihu byl mezi vyznavači zdravého životního stylu takový zájem, že v rodné Británii vyšlo již šest dotisků, v Čechách právě vyšlo druhé vydání.

Vydalo nakladatelství Omega.

Videa

reklama

reklama