Kokosová hrnková bábovka

Doba přípravy:
Počet porcí: 12
Kokosová hrnková bábovka Foto:
Kokosová hrnková bábovka
Foto: Michal Šajmir

Jednoduchý recept, ideální třeba na chalupu, je vhodný i pro úplné začátečníky. Měření klasickým hrnkem čtvrtlitrákem vám urychlí práci. A výsledná chuť? Vážně výborná!

Suroviny
cukr krupice 1 hrnek
mléko 1 hrnek
rostlinný olej 0,5 hrnku
strouhaný kokos 1,5 hrnku
prášek do pečiva 1 sáček
vanilkový cukr 1 sáček
vejce 3 ks
kvalitní kakao 2 lžíce
tuk a strouhanka na vymazání
Postup
1

Formu na bábovku důkladně vymažte a vysypte strouhankou.

2

Troubu předehřejte na 180 °C.

3

V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Do mouky přidejte ostatní suroviny a důkladně promíchejte. 1/3 těsta dejte bokem a přimíchejte do něj kakao.

4

Do připravené formy vlijte kokosové těsto a následně opatrně vlijte i těsto s kakaem. Zlehka promíchejte špejlí, tak aby vzniklo mramorování.

5

Bábovku vložte do předehřáté trouby a pečte ji asi 45 minut, přičemž ji po 30 minutách začněte průběžně kontrolovat pomocí špejle. Jakmile se těsto na špejli přestane lepit, je bábovka hotová

6

Upečenou kokosovou bábovku nechte trochu vychladnout, vyklopte z formy a můžete podle chuti ozdobit nebo lehce pocukrovat moučkovým cukrem.

Kokosová hrnková bábovka Foto: Michal Šajmir

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

 

Videa

reklama

reklama