Klobásky s pastiňákovo-jablečnou kaší

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Klobásky s patiňákovo-jablečnou kaší Foto:
Klobásky s patiňákovo-jablečnou kaší
Foto: isifa.com

Důležité u tohoto receptu je mít opravdu kvalitní klobásky. Pak je to tedy ta pravá dobrota. A jako přílohu připravte netradiční pastiňákovo-jablečnou kaši.

Suroviny
poctivé klobásky 8 ks
brambory, na kostičky 400 g
pastiňák, na kousky 400
jablka 2 ks
mléko 100 ml
máslo 50 g
sůl
čerstvě namletý černý pepř
nasekaná čerstvá petrželka 3 lžíce
chutney z brusinek a karamelizové červené cibule 4 lžičky
Při podávání:
jablko, na plátky 1 ks
hladkolistá petržel 4 snítky
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Plech vyložte pečicím papírem. Klobásky oddělte a rozložte je na plech. Pečte asi 30 minut (jednou je obraťte), dokud nebudou hezky hnědé.

2

Mezitím dejte brambory, pastiňák a nakrájená jablka bez jádřinců do hrnce se slanou vodou. Přikryjte, uveďte do varu, snižte teplotu a na mírném ohni vařte 15 minut.

3

Slijte vodu, ingredience nechte okapat a pak je vraťte zpět do hrnce a na minimální teplotě nechte 1 minutu oschnout. Přidejte mléko a máslo, vypněte plotnu a směs míchejte, dokud nevznikne hladká kaše.

4

Ochuťte a vmíchejte muškátový oříšek. Podávejte s klobáskami a chutney.

5

Na teflonové pánvi opékejte asi 1 minutu jablečné plátky dozlatova. Přidejte je na talíře a ozdobte snítkami petrželky.

Klobásky s patiňákovo-jablečnou kaší Foto: isifa.com

Klobásky s patiňákovo-jablečnou kaší. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama