Klobásky s kaší a cibulovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Klobásky s kaší a cibulovou omáčkou Foto:
Klobásky s kaší a cibulovou omáčkou
Foto: All

Klobásky s kaší mohou působit jako obyčejné jídlo, ale ty správné grády tomu dodá především cibulová omáčka. Rozhodně stojí za to!

Suroviny
Bramborová kaše:
brambory, oloupané a nakrájené na kostičky 1 kg
máslo 100 g
mléko 250 ml
čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
sůl, pepř
Cibulová omáčka:
červená cibule nakrájená na plátky 6 ks
mouka 2 lžíce
hnědý cukr 2 lžíce
hovězí vývar 500 ml
sůl, pepř
Klobásky:
syrové grilovací vepřové klobásky 10–12 ks
hrst lístků šalvěje
olivový olej 2 lžíce
Postup
1

Cibuli osmahněte na velké pánvi doměkka, měla by být lehce nasládlá (bude stačit 20 minut).

2

Přidejte mouku a dobře promíchejte, aby se cibule obalila. Poté přidejte cukr, balzamikový ocet a vývar.

3

Nechejte slabě vřít asi 20 minut a případně dochuťte.

4

Kostičky brambor vložte do velkého hrnce a zalijte vodou. Přiveďte k varu a vařte doměkka – následně sceďte a vraťte do hrnce.

5

V rendlíčku rozehřejte máslo společně s mlékem a muškátovým oříškem, vše přelijte do hrnce a rozmačkejte/rozmixujte na kaši. Dochuťte a dejte stranou.

6

Troubu předehřejte na 200 °C. Klobásky vložte do pekáčku, přidejte šalvěj a zakápněte olivovým olejem. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut dozlatova. Servírujte na porci bramborové kaše a vše zalijte pořádnou dávkou cibulové omáčky.

Klobásky s kaší a cibulovou omáčkou 2 Foto: Klobásky s kaší a cibulovou omáčkou; foto: simply-delicious-food.com

Videa

reklama

reklama