Klobásky s karamelizovanou cibulí

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Klobásky s karamelizovanou cibulí Foto:
Klobásky s karamelizovanou cibulí
Foto: isifa.com

Verze párku v rohlíku pro pokročilé. Použijte kvalitní klobásku, hromadu zkaramelizované cibule a vše zabalte do tortill. Jednoduché, ale božské.

Suroviny
cibule 4–6 ks
olivový olej 3 lžíce
světlý třtinový cukr 150 g
silné kvalitní klobásky 12 ks
hrubozrnná hořčice 1 lžíce
tortilla placky 6 ks
Postup
1

Nakrájenou cibuli restujte na oleji na velké pánvi pár minut, dokud nezačne měknout. Přidejte cukr a vařte na mírném ohni asi 5 minut za občasného promíchání, dokud se cukr úplně nerozpustí.

2

Do pánve dejte klobásky a vařte je asi 15–20 minut, aby se důkladně prohřály a cibule zcela zkaramelizovala. Přidejte ocet a hořčici a na mírném ohni vařte, dokud se skoro všechna tekutina neodpaří a cibuláda nezhoustne. Dochuťte solí a pepřem.

3

Ohřejte tortilly, do každé dejte dvě klobásky a na ně navršte omáčku s karamelovou cibulí. Tortilly zabalte kolem klobás a aby držely tvar a nekapala z nich omáčka, zaviňte jeden konec do alobalu a hned podávejte.

Klobásky s karamelizovanou cibulí Foto:

Klobásky s karamelizovanou cibulí, foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama