Klasický Quiche Lorraine

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Klasický quiche Lorraine Foto:
Klasický quiche Lorraine
Foto: isifa.com

Láká vás přidat do tohoto slaného koláče cibuli? Nedělejte to – klasický Quiche Lorraine podle původního receptu žádnou cibuli neobsahuje.

Suroviny
Na těsto:
mouka 400 g
sůl 2 g
máslo 200 g
studená voda 90 ml
Na náplň:
sýr Gruyére 350 g
prorostlá slanina 500 g
máslo 15 g
vejce 6 ks
smetana 500 ml
mléko 250 ml
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Těsto: Mouku a sůl prosejte do velké mísy. Máslo nakrájejte na kostky a vmasírujte do slané mouky, až vznikne směs podobná drobné strouhance. Přidejte studenou vodu a vypracujte těsto. Přikryjte fólií a dejte na 30 minut do lednice.

2

Nízkou formu o průměru 32 cm vymažte máslem. Těsto vyndejte na pomoučenou plochu, rozválejte, dejte do formy. Na těsto položte pečicí papír a naplňte fazolemi. Pečte 20 minut na 200 °C. Potom formu vyndejte a odstraňte fazole a papír.

3

Náplň: Nastrouhaný sýr dejte na předpečené těsto. Na pánvi rozpusťte máslo a opečte na něm slaninu dokřupava, potom ji rovnoměrně rozložte na sýr. Důkladně vyšlehejte vejce se smetanou a mlékem, ochuťte trochou soli a černým pepřem. Vaječnou směsí přelijte náplň a pečte 45 minut při 180 °C.

Klasický quiche Lorraine Foto:

Klasický quiche Lorraine                                                                                   Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama