Kávový krém

Doba přípravy:
Počet porcí: 4-6
Kávový krém Foto:
Kávový krém
Foto: isifa.com

Dáváte si po obědě dezert s kafíčkem? Zkuste to tentokrát dva v jednom :) Delikátní krémová pěna nejlépe vynikne v šálcích na espresso.

Suroviny
double cream (šlehačka 40% tuku) 300 ml
plnotučné mléko 150 ml
velké žloutky 6 ks
granule instantní kávy 2 zarovnané lžíce
kakao na poprášení
kávové šálky 4-6 ks
Postup
1

Rozehřejte troubu na 150°C, u plynové trouby na stupeň 2.

2

Do hrnce nalijte mléko a double cream a uveďte do varu.

3

Žloutky v misce lehce našlehejte. Nalijte je do vařící krémové směsi s mlékem a hned začněte směs šlehat tak, aby se žloutky nemohly uvařit. Přisypte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Rozpusťte kávové granule ve dvou lžících vařící vody a přilijte do krémové směsi.

4

Krémovou směs propasírujte přes síto do džbánku a přelijte je kávových šálků.

5

Šálky vložte do hlubšího pekáčku a do něj nalijte vařící vodu, aby dosahovala asi do půlky šálků. Vložte do trouby a pečte asi 45 – 60 minut, dokud nebude krém měkký a tuhý tak akorát. Potom pekáč vyjměte z trouby a šálky vyjměte z vody.

6

Když šálky vystydnou, dejte je do ledničky. Podávejte vychlazené a poprášené kakaovým práškem.

Kávový krém Foto: isifa.com

Kávový krém, Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama