Katalánská rajčatová ryba s šafránovým aioli

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Katalánská rajčatová ryba s šafránovým aioli Foto:
Katalánská rajčatová ryba s šafránovým aioli
Foto: isifa.com

Pojďte s námi zabrousit do španělské kuchyně a připravte si tento rybí kotlík. Překvapí vás fantastickou chutí a vůní :)

Suroviny
chorizo klobása 100 g
černé olivy 30 g
česnek 2 stroužky
cukr 1 lžíce
bílé víno 1/2 hrnku
šafránová vlákna 1 špetka
rajčatová passata 2 hrnky
rybí vývar 1 hrnek
konzervovaný citron (bez bílé dužiny), nasekaný 1 klínek
filety z hejka 700 g
mořská sůl
černý pepř
čerstvá petrželka 5 g
Na omáčku aioli:
česnek 1 stroužek
rostlinný olej 1 hrnek
mořská sůl
černý pepř
šťáva z malého citronu
opečené krutony z bílého chleba
Postup
1

Rozehřejte olej ve větším hrnci, přidejte chorizo klobásu nakrájenou na kolečka, olivy a nasekaný česnek a opékejte dozlatova. Potom přidejte bobkové listy, cukr, víno a šafrán. Přiveďte do varu, potom snižte teplotu a na mírném ohni vařte 5 minut.

2

Přidejte rajčatovou passatu, rybí vývar a citron. Na mírném ohni vařte dalších 5 minut, potom oparně přidejte rybu, ještě zmírněte oheň a vařte 2–3 minuty. Vypněte plotnu, vmíchejte petrželku a přikryté nechte stát 5 minut. Dobře dochuťte.

3

Omáčka aioli: Šlehejte dohromady žloutky, hořčici a česnek, až bude směs světlá, potom po kapkách přidávejte olej, dokud směs nezhoustne. Ochuťte a přidejte citronovou šťávu.

4

Podávání: Podávejte horké s krutony a aioli omáčkou.

Katalánská rajčatová ryba s šafránovým aioli Foto:

Katalánská rajčatová ryba s šafránovým aioli                                                           Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama