Kaštanový cheesecake

Doba přípravy:
Kaštanový cheesecake Foto:
Kaštanový cheesecake
Foto: Cat & Cook

Podzim, chladno, sychravo ... Není lepší čas na kaštanový cheesecake! Nezapomeňte použít ty nejkvalitnější ingredience, jako je přírodní vanilkové aroma nebo lusk, crème fraîche a pravé máslové sušenky s vysokým obsahem másla.

Článek

18 variací na téma cheesecake Foto:

18 variací na téma cheesecake

Cheesecake v našich končinách zdomácněl a patří mezi nejoblíbenější dorty. Není divu, příprava je jednoduchá, recepty se dají obměňovat podle sezony a pohrát se dá i s...
Suroviny
Na formu 20–25 cm:
máslové sušenky 300 g
pekanové ořechy 80 g
máslo 100 g
vanilkový lusk 1 a 1/2 lžičky
"cream cheese (Philadelphia, Buko)" 550 g
vejce 3 ks
žloutky 3 ks
kaštanové pyré 170 g
vařené kaštany 250 g
Servírování:
ořechy
Postup
1

Sušenky a ořechy rozdrťte najemno. Máslo rozehřejte, kápněte do něj půl lžičky vanilky a smíchejte se sušenkovým základem.

2

Napěchujte do formy (pokud máte menší formu, můžete udělat okraje) a dejte do lednice vychladit. Troubu si zapněte na 180 °C.

3

V míse robota mixujte krémový sýr dokud nebude hezky hladký, trvá to asi minutu. Přidávejte jedno vejce po druhém a poté žloutky.

4

Až bude směs spojená, přidejte crème fraîche. Postupně začněte přidávat cukr (asi na třikrát). Nakonec přidejte pyré a najemno nasekané kaštany.

5

Formu s korpusem vyndejte z lednice, nalijte do ní směs a dejte do trouby. Pečte cca 1 hodinu a pokud by se po této době cheesecake ještě klepal uprostřed, vypněte troubu, pootevřete ji a nechte ho tam 30 minut dojít.

6

Poté dort vyndejte, nechte zchladnout a sundejte postranní část formy. Až vychladne, dejte ho do lednice. Nejlépe chutná druhý den. Každý kousek na talířku ozdobte smetanou, ořechy a lehce polijte javorovým sirupem.

Kaštanový cheesecake 2 Foto:

Kaštanový cheesecake 3 Foto: Kaštanový cheesecake; foto: Cat & Cook

Cat & Cook Foto:

Cat & Cook

Na blogování nejvíce miluji čas strávený v kuchyni, jsem kuchařka a cukrářka každým coulem!

Můj blog klade velký důraz na kvalitu, ráda ve svých receptech popisuji původ tradičních jídel, kuchařských postupů a surovin. Naleznete zde tipy na dobré restaurace, potraviny i kuchyňské náčiní.

V blogování mi pomáhá moje chlupatá Minda – nelekejte se – jedná se o moji perskou kočku, proto název Cat & Cook  :-)

catandcook.cz alias Ivana Jindřichová

Videa

reklama

reklama