Kaše z quinoy s pekanovými ořechy a se skořicí

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kaše z quinoy s pekanovými ořechy a se skořicí  Foto:
Kaše z quinoy s pekanovými ořechy a se skořicí
Foto: Jde to i bez pšenice

Quinoa je bezlepková obilovina, kterou lze připravovat naslano i nasladko. Báječně se hodí k přípravě snídaňových kaší. Zkuste třeba tuto variantu s jablkem, skořicí a ořechy, pokud chcete, můžete přidat i sušené brusinky.

Suroviny
quinoa 200 g
mandlové mléko 200 ml
sirup z agáve 1 lžíce
špetka skořice
rumové aroma 1 lžička
jablko 1 ks
pekanové ořechy 50 g
Postup
1

Quinou dobře propláchněte a okapanou ji dejte do hrnce, zalijte mlékem a vařte na mírném plameni asi 10 minut nebo podle návodu na obalu.

2

Oslaďte sirupem z agáve, vmíchejte skořici, rumové aroma, ořechy a promíchejte.

3

Jablko zbavte jádřince a můžete podle chuti oloupat. Nakrájejte na kostičky a vmíchejte ještě do teplé kaše.

Kaše z quinoy s pekanovými ořechy a se skořicí  Foto:

Kaše z quinoy s pekanovými ořechy a se skořicí, foto: Jde to i bez pšenice

Jde to i bez pšenice Foto:

Jde to i bez pšenice

Petra Lamschová a Petr Havlíček

Autorská dvojice Petra Lamschová a Petr Havlíček přichází s novou řadou lifestylových kuchařek. Opět půjde o zdravé jídlo a spoustu zodpovězených otázek, tipů a rad, ale také tabu.

První díl se bude točit okolo pšenice. Je to jen móda, nebo nutnost současné doby? Musíme ze svého jídelníčku vyloučit pšenici (tedy lepek), aby nám bylo lépe? Zhubneme? Budeme mít více energie? Na tyto a další otázky opět odpoví výživový poradce Petr Havlíček a společně s Petrou Lamschovou přidají také spoustu kvalitních, zajímavých, jednoduchých a hlavně rychlých receptů, které vám budou chutnat. Jednoduše: Jde to i bez pšenice!

Vydalo nakladatelství Mladá Fronta

Videa

reklama

reklama