Karlovarský oplatkový dort


Doba přípravy:
Počet porcí: 1 dort
Karlovarský oplatkový dort
 Foto:
Karlovarský oplatkový dort

Foto: Johana Pošová

Říká se mu také pišingr dort, podle slavné značky oplatek. Je populární i v Německu a Rakousku, rychlý, snadný – a umí být i překvapivě elegantní.

PRIMA TIP: Dort můžete připravit z jakýchkoliv oplatek, i neplněných – v tom případě přidejte do náplně cukr podle chuti.

Suroviny
klasické plněné karlovarské oplatky 5 ks
máslo 150 g (2/3 hrnku)
mléčná čokoláda 150 g
lískové oříšky nebo mandle 150 g
rum 1 lžíce
smetana 125 ml (1/2 hrnku)
případně čokoládová poleva na zdobení
Postup
1

Máslo s cukrem a žloutky utřete do pěny, přidejte změklou čokoládu, opražené mleté oříšky, smetanu a rum.

2

Oplatky spojujte krémem, okraje začistěte a dort zatižte.

3

Nechte v chladu zpevnit, dort pak ozdobte podle vlastní fantazie (například nadrcenými oplatkami).

4

Ztuhlý dort krájejte ostrým nožem na řezy.

Karlovarský oplatkový dort
 2 Foto: Karlovarský oplatkový dort
; foto: Johana Pošová

DALŠÍ SLADKÉ RECEPTY NAJDETE V KNIZE MOJE SLADKÁ KUCHAŘKA:

Článek

Moje sladká kuchařka  Foto:

Moje sladká kuchařka pro všechny, kdo milují sladké!

Právě vyšla první kniha z edice Prima Fresh – Moje sladká kuchařka: 76 originálních receptů pro radost z pečení. Tváří kuchařky se stala Gábina Kratochvílová, Česká Miss...
Videa

reklama

reklama