Kari z červené řepy

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kari z červené řepy  Foto:
Kari z červené řepy
Foto: kuchařka Zdravá jídla z pomalého hrnce

Kokosový ocet dodává tomuto výživnému kari tu správnou chuť. Najdete ho ve specializovaných indických obchodech nebo e-shopech nebo můžete použít jakýkoli bílý ocet. Bílého octa dejte polovinu, a pak přidejte podle chuti.

Článek

Zeleninové kari z Keraly, © 2012 Jamie Oliver Enterprises Limited Foto:

21x kari v hlavní roli

Sbíhají se vám sliny jen při pouhém pohledu na misku voňavého kari? Tak dnes je váš šťastný den, připravili jsme výběr těch nejlepších receptů!
Suroviny
máslo nebo přepuštěné máslo 60 g
najemno nakrájená malá červená cibule 2 ks
najemno nakrájený česnek 3 stroužky
celý římský kmín 1,5 lžičky
hnědá hořčičná semínka 1,5 lžičky
kari listy 2 lžíce
najemno nakrájené dlouhé zelené chilli papričky 3 ks
oloupané salátové řepy nakrájené na čtvrtiny (listy a stonky na 5cm kousky) 1,5 kg
kokosový ocet 100 ml
kokosové mléko 400 ml
dušená rýže k podávání
Postup
1

V POMALÉM HRNCI: Ve velké pánvi rozehřejte máslo ghí na střední teplotu a smažte 4 minuty cibuli, česnek, kmín, hořčičná semínka, kari listy a polovinu chilli papriček.

2

Dejte do pomalého hrnce a přidejte ostatní ingredience kromě listů a stonků z řepy. Vařte 6 a půl hodiny na nízkém stupni, dokud řepa nezměkne. Přimíchejte listy a stonky řepy a vařte ještě 30 minut, dokud nezměknou.

3

Dokořeňte podle chuti a podávejte s dušenou rýží a ozdobené zbytkem chilli papriček.

4

NA SPORÁKU: Ve velkém hrnci rozehřejte máslo ghí na střední teplotu a smažte 4 minuty cibuli, česnek, kmín, hořčičná semínka, kari listy a polovinu chilli papriček.

5

Přidejte ostatní ingredience kromě listů a stonků z řepy, přiklopte pokličkou a snižte teplotu na nízkou. Vařte 1 hodinu, dokud řepa nezměkne a občas promíchejte. Přimíchejte listy a stonky řepy a vařte ještě 15 minut, dokud nezměknou.

6

Dokořeňte podle chuti a podávejte s dušenou rýží a ozdobené zbytkem chilli papriček.

Kari z červené řepy  Foto: Kari z červené řepy; foto: kuchařka Zdravá jídla z pomalého hrnce

Zdravá jídla z pomalého hrnce

Zdravá jídla z pomalého hrnce Foto:

Olivia Andrews

Díky receptům z této kuchařky můžete rodinu i přátele jednoduše a zároveň stylově nasytit zdravými a výživnými pokrmy.

Každý recept je vymyšlený tak, aby ho bylo možné připravit i ve dnech, kdy zrovna nemáte příliš mnoho času na vaření. Stačí ráno vložit suroviny do pomalého hrnce, a když se večer vrátíte domů, váš byt bude naplněný vůní dobrého jídla. Navíc díky pomalé přípravě můžete z potravin získat výrazně víc živin i zdraví prospěšných látek.

100 receptů je vždy popsáno ve dvou variantách – jedna je určená pro pomalý hrnec, podle druhé ten samý pokrm můžete připravit i bez něj na sporáku či v troubě.

Nakladatelství Omega, 499 Kč

Videa

reklama

reklama