Karbanátky z ječných krup

Doba přípravy:
Karbanátky z ječných krup Foto:
Karbanátky z ječných krup
Foto: Hodně domácí

Tyto karbanátky jsou zajímavou náhradou za smažený sýr. Tím, že se k sýru přidají kroupy a vajíčko, vše drží pohromadě a olej při smažení neprská. Jsou dobré i studené a nakrájené se dají použít místo krutonů do salátu. Opravdu výborná záležitost.

Článek

16 receptů na placky a placičky Foto:

16 receptů na placky a placičky

Proč máme tak rádi jídla, která se servírují v podobě placek či placiček? Je v tom jistě vzpomínka na dětství – pizza, lívance, bramboráky či karbanátky jsou oblíbená...
Suroviny
ječné kroupy, střední velikosti 150 g
sýr gouda 300 g
vejce 3 ks
dijonská hořčice 2 lžičky
česnek 5–6 stroužků
lahůdkové droždí 2 lžíce
kurkuma (volitelné) 1/2 lžičky
sůl podle potřeby
kukuřičná strouhanka
rýžový olej na smažení
Postup
1

Do mísy, kde máte uvařené kroupy, nastrouhejte sýr, přidejte vajíčka, hořčici, prolisovaný česnek, lahůdkové droždí, kurkumu (nemusíte) a vše zamíchejte.

2

Sůl není skoro potřeba, jelikož vše dosolí sýr. Vznikne hmota, která drží pěkně pohromadě. Popřípadě můžete zahustit trochou strouhanky.

3

Pak tvořte malé bochánky, které obalte v kukuřičné strouhance a ihned smažte na rýžovém oleji. Výborné jsou s bramborovo-dýňovým pyré.

Karbanátky z ječných krup 2 Foto: Karbanátky z ječných krup; foto: Hodně domácí

Hodně domácí blog

Hodně domácí - portrét Foto: Svůj život jsem zasvětila fotografii. Fotím převážně lidi. Reklamy, svatby, rodinné focení, někdy i produktovou fotografii.

Během mé kariéry mě však dohnal můj životní styl a začala jsem mít zdravotní problémy. Měla jsem pocit, že možná už nebudu moct ani pracovat a to mě natolik vyděsilo, že jsem se rozhodla změnit život a stravovací návyky od základu. Mám rodinu, o kterou mě baví se starat, vařit jim domácí jídlo a tím je motivovat k tomu, aby se vydali stejnou cestou. Je to přesně tak, jak se říká : "Láska prochází žaludkem a jste to, co jíte."

Proto jsem se rozhodla, že se s vámi na blogu Hodně domácí podělím o mé recepty, které jsou jednoduché, nevyžadují příliš mnoho času a jsou především zdravé. Tedy většina.

Užijte si jich, stejně tak jako života!

Videa

reklama

reklama