Karbanátky s houbami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Karbanátky s houbami Foto:
Karbanátky s houbami
Foto: Když vaří táta

Když se houbová sezóna pěkně rozjede, hodí se inpirace, jak s přebytkem čerstvých hub naložit. Nemusíte jíst pořád dokola smaženici, klidně si dopřejte třeba oblíbené karbanátky. Jen k masu přimíchejte houby, uvidíte, že výsledek je překvapivě lahodný!

Suroviny
mleté vepřové maso 500 g
lesní hříbky 200 g
nastrouhaný tučnější sýr 150 g
hrubá mouka 1-2 lžíce
mléko 150 ml
sůl 1 špetka
čerstvě namletý pepř 1 špetka
vejce, rozšlehaná 2-3 ks
olej na smažení
malé brambory 1 kg
čerstvá pažitka na brambůrky
trochu másla
Postup
1

Hříbky očistěte a nasekejte najemno. V míse smíchejte mleté maso, nastrouhaný sýr, hříbky, mouku a mléko. Osolte, opepřete a vše dobře zpracujte.

2

Do hrnce dejte vařit brambůrky, neloupejte je, jen je dobře omyjte.

3

Z masové směsi tvarujte malé bochánky, ty postupně obalte ve vejci a pak ve strouhance. Před smažením udělejte uprostřed každého bochánku malý důlek, zabráníte tím jeho možnému nafouknutí.

4

Hotové brambůrky sceďte, rozkrojte na půlky, přidejte kousek másla a dejte je stranou. Nakrájejte pažitku.

5

V hluboké pánvi rozpalte větší množství oleje a karbanátky v něm osmažte dozlatova.

6

Karbanátky podávejte s máslovými brambůrkami posypané pažitkou.

Když vaří tátaKdyž vaří táta

Martina Polačka můžete znát z televizního pořadu Když vaří táta. Ve stejnojmenné kuchařce najdete více než sto jednoduchých a vyzkoušených receptů, které se hodí pro všechny příležitosti.

 

A co víc, Martina baví vařit s dětmi. Objevte spolu s ním vášeň ke gastronomii nejen ve svém, ale i v dětském srdci. Vařte, a hlavně se u toho bavte!

Videa

reklama

reklama