Karamelová drobenka s podzimním ovocem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Karamelová drobenka s podzimním ovocem  Foto:
Karamelová drobenka s podzimním ovocem
Foto: archiv Lotus Biscoff

Voňavé pečené ovoce získá vynikajicí chuť díky karamelové drobence z másla a sušenek. Tento horký dezert můžete servírovat i s trochou vanilkové zmrzliny.

Suroviny
karamelové sušenky Lotus 200 g
máslo 150 g
jablka 3 ks
hrušky 2 ks
nahrubo nasekané ořechy 25 g
špetka mletá skořice
Postup
1

Předehřejte troubu na 200°C.

2

Rozdrobte sušenky Lotus Biscoff. Rozpusťte máslo a smíchejte ho s rozdrcenými sušenkami.

3

Oloupejte jablka a hrušky, vyjměte jádřince a nakrájejte ovoce na 2 cm kousky. Vložte ovoce do vymazané pečící nádoby. Posypte ho oříšky a nakonec drobenkou.

4

Pečte v troubě 10 minut. Dezert může být podávaný horký i studený.

Karamelová drobenka s podzimním ovocem  Foto:

Karamelová drobenka s podzimním ovocem, foto: archiv Lotus Biscoff

Videa

reklama

reklama