Karamelky

Doba přípravy:
Počet porcí: 35 ks
Karamelky  Foto:
Karamelky
Foto: Gurmet

Malé bonbonky jsou vždycky vítaným dárkem. Tyto mají konzistenci vláčných karamel a leckomu připomenou sladké dětství...

Suroviny
cukr krupice 2 hrnky (o objemu 200 ml)
sůl 1 lžička
máslo 6 lžic
smetana ke šlehání 1 hrnek
bonbóny marshmallows 3 a 1/2 hrnku
úlomky bílé a mléčné čokolády 3 a 1/2 hrnku
vanilkový extrakt 1 lžička
nasekaná nebo nastrouhaná hořká čokoláda na zdobení
Postup
1

Plech na pečení vyložte pečicím papírem na pečení, aby po stranách přečníval.

2

V silnostěnném kastrolu na středním plameni vařte 5 až 6 minut cukr, sůl, máslo a bonbony. Míchejte, až se máslo a bonbony rozpustí. Vlijte smetanu a směs pak asi na 5 minut uveďte do prudšího varu, občas ji promíchejte.

3

Stáhněte z ohně, vmíchejte čokoládové úlomky a vanilku a nechte čokoládu rozpustit. Směs vlijte na plech (o rozměrech 20x25cm), nechte ji zchladnout a poté důkladně vychladit. Hmotu rozkrájejte nebo z ní vykrajujte různé tvary (při průměru 3 cm z ní získáte asi 35 bonbonků), ozdobte je hoblinkami čokolády a uložte do papírových košíčků nebo do dárkového balení.

Karamelky  Foto: Gurmet

Karamelky. Foto: Gurmet

 

Časopis Gurmet – Vaše škola vaření

Gurmet - listopad 2013

Na 100 stránkách listopadového čísla vás čeká 57 receptů na skvělá jídla jak na všední den, tak na svátek.

Tentokrát můžete ochutnat speciality z oblasti Vysočiny. Naučíme vás také klasickou metodu přípravy masa – konfitování (tímto způsobem připravíme kachní stehýnka) – i jídla, která můžete uvařit pouze v jedné nádobě.

Nedělní oběd bude tentokrát obzvlášť slavnostní, svatomartinský. Pokud si budete dopřávat hojnost mladého vína, poradíme vám, jak přeměnit vinné zátky v praktickou podložku pod horké nádobí!

Tématem měsíce je také zvěřina, přinášíme tři krásné klasické recepty z masa zajíce, srnky či kance. Najdete tu také nevšední jídla z dýně, typické speciality ze švýcarského kantonu Graubünden a přehled nejzajímavějších olejů a jejich zdravotních benefitů.

Objednejte si půlroční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 150 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama