Karamelizované jarní cibulky s vepřovým špízem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Karamelizované jarní cibulky s vepřovým špízem Foto:
Karamelizované jarní cibulky s vepřovým špízem
Foto: archiv Gurmet

Vyzkoušejte tentokrát maso s netradiční oblohou. Karamelizované jarní cibulky vás překvapí lahodnou chutí.

Suroviny
jarní cibulka 4 svazky
máslo 2 lžíce
citronová šťáva nebo bílý vinný ocet 1–2 lžíce
krupicový cukr 1–2 lžíce
sůl
růžový pepř
Špízy:
čerstvá šalvěj 4 delší snítky
vepřová panenka 500 g
olej 2 lžíce
sůl
černý pepř
Postup
1

Cibulky omyjte, osušte a odkrojte z nich kořínky. Na pánvi nechte zahřát máslo, a když začne pěnit a vonět, přidejte do něj cibulky a lehce opečte po obou stranách. Zalijte je citronovou šťávou nebo octem, zasypte cukrem, promíchejte a duste na mírném ohni asi 8 minut, až se tekutina odpaří a cukr zkaramelizuje. Osolte a opepřete čerstvě drceným růžovým pepřem.

2

ŠPÍZY: Snítky šalvěje omyjte a osušte. Lístky otrhejte a nechte jen několik vrcholových lístečků. Maso lehce naklepejte, osolte, opepřete čerstvě drceným pepřem, přehněte a navlékněte na snítky šalvěje. Na pánvi rozpalte olej a maso zprudka opečte po obou stranách (po každé asi 3 minuty).

3

Prima tip: Místo šalvěje můžete použít snítky rozmarýny.

Gurmet  Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vařeníuž řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama