Kapustová polévka s fazolemi

Počet porcí: 8
Kapustová polévka s fazolemi Foto:
Kapustová polévka s fazolemi
Foto: isifa.com

A máme zde další recept pro milovníky hutných a vydatných polévek. Po této polévce už žádný další chod přijít nemusí.

Suroviny
olivový olej 1 lžíce
cibule 1 ks
velká mrkev 1 ks
střední brambory 2 ks
pár snítek tymiánu
horký zeleninový nebo kuřecí vývar 1 l
borlotti fazole 400 g
kadeřavá kapusta, nasekaná 125 g
křupavý chléb
Postup
1

Ve velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a mrkev nakrájenou na kostičky a na mírném ohni vařte asi 5 minut.

2

Přidejte nakrájené brambory, rajčatový protlak, tymián a bobkový list, několik minut dobře míchejte a přilijte vývar. Přiveďte do varu a na mírném ohni vařte částečně zakryté 10 minut.

3

Vmíchejte fazole a dochuťte. Opět přiveďte do varu, přihoďte navrch kapustu a nechte ji asi 5 minut napařovat.

4

Dejte do nahřátých servírovací misek, navrch posypte parmezánem a pokapejte olejem. Podávejte s křupavým chlebem.

Videa

reklama

reklama