Kapustnica

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kapustnica Foto:
Kapustnica
Foto: Karolína domácí kuchařka

Polévku doporučujeme uvařit den předem, kapustnica je nejlepší druhý den, když se rozleží. To má teprve ten správný říz.

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
uzená žebírka 1 kg
uzený špek 50 g
sušené švestky 100 g
černý pepř 10 kuliček
cibule 3 ks
sádlo 2 lžíce
mletá sladká paprika 2 lžíce
maďarská klobása 1 ks
česnek 2–3 stroužky
K podávání:
kysaná smetana
čerstvý chléb
pálivá mletá paprika
Postup
1

Kyselé zelí propláchněte v cedníku vodou, je-li příliš kyselé, a dejte ho do velkého hrnce. Spolu s nasekanými uzenými žebírky. Ty si nechte nasekat už u řezníka, tak aby se vešla pohodlně do hrnce. Zalijte vodou, aby vše bylo ponořené, a přidejte nahrubo pokrájený špek, sušené houby, švestky, koření. Přiveďte k varu a vařte, dokud maso neodpadává od kostí. Je-li třeba, dolijte během vaření vodu. Když je maso měkké, vyberte žebírka z hrnce, maso oberte a vraťte do polévky.

2

Cibuli nakrájejte nadrobno a opečte ji na sádle dorůžova. Poprašte paprikou a jakmile se rozvoní – trvá to jen chvíli – přidejte ji s cibulí do polévky. Nakonec přidejte i na kolečka nakrájenou klobásu a prolisovaný česnek. Povařte ještě 2–3 minuty, ochutnejte, a je-li třeba, dochuťte a podávejte s kysanou smetanou, chlebem a pálivou paprikou. Každý si ji doostří podle svého.

Kapustnica Foto:

Kapustnica, foto: Karolína, domácí kuchařka

Videa

reklama

reklama