Kapustičky v medové zálivce

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 sklenice o objemu 350 ml
Kapustičky v medové zálivce  Foto:
Kapustičky v medové zálivce
Foto: David Turecký pro Naložto

Ponořit tyhle zelené jednohubky do medového láku s pikantní příchutí zázvoru a pepře považuju za jeden z nejlepších kulinárních počinů minulého roku! Jsou naprosto senzační k masu, ale i samotné!

Další originální recepty na nakládané dobroty z nové kuchařky Naložto najdete v podzimním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Pestré chuti podzimu s Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestré chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti již od 14. září a opět v něm nechybí spousta originálních receptů, s kterými si užijete podzim plný chutí, vůní...
Suroviny
kmín římský 1 lžička
celý červený pepř 1 lžička
Lák:
vlažná voda 50 ml
bílý ocet balzamiko 3 lžíce
med 1 lžíce
čerstvý zázvor 2cm kousek
plátkové chilli 1 větší špetka
Postup
1

Kapustičky nevařte, stačí je v cedníku spařit vařicí vodou, aby mírně změkly.

2

Zatímco odpočívají, promíchejte ve vlažné vodě med, balzamiko, chilli a prolisovaný zázvor.

3

Kapustičky naskládejte do sklenice, zasypte kmínem, pepřem a jemně sklenicí zatřeste, aby se ingredience spojily. Zalijte lákem a nechte rozležet v lednici, ideálně dva dny.

Kapustičky v medové zálivce  Foto: Kapustičky v medové zálivce; foto: David Turecký pro Naložto

NALOŽ TO – KUJME PI(C)KLE V KUCHYNI

Naložto Foto:

Daniela Turecká

Vášni nakládání propadla před dvěma lety a od té doby plní sklenicemi se slanými chuťovkami spíže vlastní rodiny i přátel. Z původní záliby se časem vyvinul větší projekt s e-shopem vhodných sklenic a doplňků k nakládání a unikátní kuchařka Nalož to, která se jako jediná věnuje nakládání sýrů, zeleniny a nejrůznějších specialit do sklenic.

Daniela pracuje jako produkční a dekor stylistka při focení, a tak se na vzniku kuchařky podílela od začátku do konce, všechna jídla sama připravila i nazdobila na focení, kterého se ujal její manžel – známý fotograf jídla a osobností David Turecký. Z jejich společné vášně pro nakládané dobroty se zrodila kuchařka plná lahůdek ve skle, kterými potěšíte sebe, své blízké i přátele a které především poslouží jako perfektní dárky pro všechny příležitosti.

A pokud byste se náhodou rozhodli s nakládáním na chvíli přestat, Daniela vám ukáže, jak kreativně lze prázdné sklenice využít.

Vydává Došel karamel s. r. o., kniha stojí 299 Kč, více na www.naloz-to.cz

Videa

reklama

reklama