Kapří hranolky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kapří hranolky Foto:
Kapří hranolky
Foto: Coolinářka

Kapří hranolky nás baví. Je to obdoba klasických hranolků, ale mnohem lepší! K nim si připravte křenový dip anebo stačí i jen obyčejná tatarka.

Suroviny
vykostěný filet z půlky kapra
česnek 1 stroužek
hladká mouka 1/2 hrnku
škrobová moučka 2 lžíce
sladká paprika 1 lžíce
mletý kmín 1 lžička
mletý zázvor 1 lžička
sušený tymián 1 lžička
sůl
Postup
1

Vykostěný kapří filet nakrájejte na asi 2cm proužky. Pokud máte kapra šupináče, nemusíte ho stahovat z kůže, jen ho důkladně zbavte šupin. Kapra lysce, který má kůži houževnatější, raději stáhněte.

2

Do proužků kapra vetřete nadrcený česnek s trochou soli a nechte je chvilku odpočívat. Mezitím si promíchejte hladkou mouku se škrobovou moučkou, paprikou, mletým kmínem, zázvorem, sušeným tymiánem a trochou soli. Kapří proužky v této směsi obalte a smažte v oleji dozlatova. Poté je nechte okapat na papírovém ubrousku a podávejte. Skvělé jsou například s křenovým dipem.

Kapří hranolky Foto:

Kapří hranolky, foto: Coolinářka

Coolinářka Foto: Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Videa

reklama

reklama