Kapr se salátem z čočky a pohanky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kapr se salátem z čočky a pohanky  Foto:
Kapr se salátem z čočky a pohanky
Foto: archiv Tescoma

Kapr je v Čechách tradiční ryba, kterou si minimálně jednou ročně rádi dopřáváme smaženého, ale možností přípravy je mnohem více. Kapr pěkně dokřupava vypečený s výborným salátem z čočky a pohanky je velmi zdravé a chutné jídlo, které hravě zvládnete uvařit podle videoreceptu.

Suroviny
Salát:
zelená čočka 120 g
pohanka 120 g
zeleninový vývar 100 ml
mrkev 70 g
máslo 20 g
ocet 10 ml
hladkolistá petržel
sůl a čerstvě namletý pepř
Kapr:
filety z kapra 800 g
slanina 60 g
olej 30 ml
česnek 3 stroužky
sladká mletá paprika 20 g
sůl
Postup
1

Salát: Slaninu nakrájejte na stejně veliké kostičky, opečte na pánvi, přidejte nakrájenou mrkev a orestujte.

2

Čočku s pohankou uvařte zvlášť dle návodu. Řádně scezené luštěniny smíchejte dohromady a přidejte spolu s máslem do pánve se slaninou.

3

V teplém vývaru rozpusťte cukr, přidejte ocet a nalijete na připravenou směs. Na závěr nakrájejte petrželku, přidejte k luštěninám a promíchejte.

4

Kapr: Rybu zbavte šupin, potřete prolisovaným česnekem z obou stran a osolte. Mouku smíchejte s paprikou a filety v ní obalte. Velmi krátce opečte z každé strany, přeložte do zapékací mísy a pečte v rozehřáté troubě na 180 °C cca 10 minut.

Kapr se salátem z čočky a pohanky 2 Foto: S kvalitním náčiním Tescoma se vaří skoro samo :) Ulehčete si práci například se sadou misek na obalování, pánví na ryby a nerezovým lisem na česnek.

Článek

Soutěž s Tescomou o 3 poukazy v hodnotě 3000 Kč  Foto:

Soutěžte s Tescomou o 3x nákup v hodnotě 3000 Kč

TESCOMA fandí domácím potravinám z poctivých ingrediencí bez přidaných stabilizátorů, barviv a konzervantů. Trend výroby domácích potravin s nadšením uvítají všichni,...

Uložit

Videa

reklama

reklama

\n