Kapr s bramborovým salátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kapr s bramborovým salátem Foto:
Kapr s bramborovým salátem
Foto: Hermína / Prima

Vánoční klasika, na kterou nedá většina českých rodin dopustit: smažený kapr s bramborovým salátem. Připravujete štědrovečerní večeři stejně jako šéf Zdeněk Pohlreich?

Všechny recepty z dílu s tématem VÁNOCE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
Na salát:
brambory
mrkev
kořen petržele
celer
kyselé okurky
mražený hrášek
šalotka
dijonská hořčice
sůl
Smažený kapr:
filety kapra
citronová šťáva
rostlinný olej
sůl
Postup
1

Salát: Brambory uvaříme, k nim do hrnce přidáme také zeleninu – mrkev, petržel a celerovou bulvu. Dáme také vařit vejce natvrdo. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Uvařenou zeleninu nakrájíme na menší kostičky než brambory. Vše vhodíme do mísy, přidáme na kostičky nakrájené kyselé okurky, to je v bramborovém salátu naprostá nezbytnost. Přisypeme hrášek (mražený má přece jenom lepší chuť než nakládaný), najemno nasekáme ještě šalotku a opatrně zamícháme, abychom co nejméně porušili vařenou zeleninu. Dochutíme solí a pepřem. Podle chuti přidáme dijonskou hořčici a majonézu se zakysanou smetanou.

3

Podstatné je „nerozbít“ jednotlivé ingredience, stále chceme vidět, z čeho je salát připravený (žádná kejda, přátelé!). Pokud je salát příliš hustý, přidáme kapku láku z kyselých okurek.

4

Na úplný závěr přimícháme nakrájená vařená vejce.

5

Dáme do večera odležet pod fólií do lednice, večer bude ideální.

6

Smažený kapr: Filety kapra nakrájíme na jednotlivé porce, z obou stran osolíme a opepříme bílým pepřem. Filety bohatě zakápneme citronovou šťávou, přikryjeme fólií a dáme do lednice odležet.

7

Až přijde čas, filety obalíme v klasickém trojobalu – v hladké mouce ochucené solí, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Nikdy nedávejte obalené maso nebo rybu do lednice – strouhanka zvlhne a špatně se bude smažit.

8

V hlubší pánvi rozpálíme rostlinný olej a trošku sádla a porce kapra prostě a jednoduše osmažíme dozlatova. Olej pravidelně cedíme, aby v něm nezůstávaly kousky strouhanky (stačí mít vedle hrnec, kam přes sítko slijete olej a opět ho nalijete zpět do pánve, v pánvi občas zůstávají taky drobečky, tak ji vytřete papírovou utěrkou).

Kapr s bramborovým salátem Foto:

Kapr s bramborovým salátem Foto:

Kapr s bramborovým salátem Foto:

Kapr s bramborovým salátem, Foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama