Kapr na černém pivě podle Jana Punčocháře

Doba přípravy:
Počet porcí: 3–4
Kapr na černém pivě  Foto:
Kapr na černém pivě
Foto: Mikuláš Gottwald / PHOTOONE

V jednoduchosti je síla a tento recept je toho důkazem. Pár surovin, jednoduchá příprava a za chvíli můžete mít na stole pokrm hodný králů. Mimochodem, tuto úpravu kapra si velmi oblíbil například Václav Havel.

Suroviny
kapr 6 porcí
velká cibule 3 ks
černé pivo 300 ml
sůl
hladká mouka na obalení
tuk na opečení
Postup
1

Porce kapra opláchněte, osušte, dobře osolte a obalte v hladké mouce. Na pánvi rozpalte olej, vložte do něj obalené porce a rychle je osmahněte po obou stranách.

2

Naskládejte je do zapékací misky. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kolečka a posypte jí porce ryby. Kapra zalijte pivem. Povrch poklaďte anglickou slaninou nakrájenou na kostky.

3

Vložte odkryté do trouby předehřáté na 200 ˚C a pečte asi 30 minut.

Kapr na černém pivě  Foto:

Kapr na černém pivě  Foto: Kapr na černém pivě; foto: Mikuláš Gottwald/PHOTOONE

Jan Punčochář

Mnohými považován za nejlepšího českého kuchaře, vyučil se v hotelu Ambassador a hned po škole pracoval v několika vyhlášených pražských restauracích. Své zkušenosti dále sbíral v zahraničí, vařil například v přední švýcarské restauraci Häberli’s Schützenhaus. Po návratu do Prahy se stal šéfkuchařem restaurace Le Terroir, kde působil deset let. Nyní si jeho autentickou a nezaměnitelnou kuchyni můžete vychutnat v restauraci Grand Cru.

Jak většinou trávíte Vánoce?

Vždy se je snažím trávit s dětmi v rodinném kruhu, pro děti a pro mě také to jsou ty nejkrásnější svátky v roce.

Co nesmí chybět na vaší vánoční tabuli?

Mám rád českou klasiku, kapr, salát, cukroví, ale nepohrdnu ani 12kilovou langustou.

Videa

reklama

reklama

\n