Kapr marinovaný v ryzlinku

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kapr marinovaný v ryzlinku  Foto:
Kapr marinovaný v ryzlinku
Foto: prima

V našich končinách je velmi oblíbenou chuťovkou ryba nakyselo. A není vůbec těžké připravit ji doma. Zkuste Karolínin recept na kapra, který se bude hodit nejen po Vánocích.

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Připravte si tuto oblíbenou rybí delikatesu podle videoreceptu:

Uložit

Suroviny
suchý ryzlink 400 ml
bílý vinný ocet 50 ml
cukr krupice 1 lžíce
sůl 4 lžičky
celý pepř 6 kuliček
hrubozrnná hořčice 3 lžíce
pečený kapr asi 500 g
červená sladká paprika 1/2 ks
citron 3 plátky
červená cibule 1 ks
pár snítek čerstvého tymiánu
Postup
1

Víno s octem, cukrem, solí a pepřem nechte přejít varem v malém hrnci. Pak do svařené tekutiny vmíchejte hořčici. Připravenou marinádu nechte vychladnout.

2

Z pečeného kapra sloupněte kůži a pečlivě odstraňte kosti. Do větších zavařovacích sklenic vkládejte větší kusy kapřího masa, proužky papriky, citron, cibuli nakrájenou na kolečka a tymián – střídejte je, dokud sklenici nenaplníte. Potom zalijte marinádou až po okraj a dejte na dva dny rozležet do chladničky.

3

Chcete-li, aby byl marinovaný kapr trochu ostřejší, stačí přidat do sklenice čerstvé chilli papričky.

Kapr marinovaný v ryzlinku  Foto:

Kapr marinovaný v ryzlinku, Foto: Prima

Uložit

Videa

reklama

reklama