Kančí ragú s omáčkou z čokolády

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kančí rangout s omáčkou z čokolády Foto:
Kančí rangout s omáčkou z čokolády
Foto: archiv Prima

Maso a čokoláda? Zní to netradičně, ale Zdeněk Pohlreich vám v pořadu Teď vaří šéf ukáže, že se to k sobě perfektně hodí.

Všechny recepty z 19. dílu s tématem ČOKOLÁDA najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
kančí maso
hořká čokoláda
kakaový prášek
červené víno 2 dl
malinový ocet
piniové oříšky
mrkev 1 ks
řapíkatý celer
cibule 1 ks
rozinky
jalovec
sůl
bílý chléb jako příloha
Postup
1

Kančí si naložte den předem: nakrájejte maso, mrkev, cibuli a řapíkatý celer. Přidejte pár kuliček jalovce, bobkový list, pokapejte malinovým octem a zalijte červeným vínem. Všechno promíchejte v pekáčku, přikryjte fólií a dejte uležet do lednice.

2

Druhý den pekáček vyndejte a celou směs přeceďte do druhé nádoby. Dejte stranou maso a osolte ho. V kastrůlku nechte rozehřát olivový olej a maso zprudka opečte.

3

Pak ho vyndejte do misky a orestujte zeleninu, kterou zalijte přeceděnou marinádou. Nakonec vraťte do hrnce zpátky maso. Promíchejte, zakryjte pokličkou, přiveďte k varu, pak var stáhněte na minimum a nechte dusit doměkka asi 1–1,5 hodiny.

4

V druhé pánvičce ohřejte cca 1dcl malinového octa, přisypte třtinový cukr a nechte ho rozpustit. Přidejte pár rozinek a poprašte kakaovým práškem. Tuto směs přidejte k masu a přisypte ještě pár piniových oříšků. Stáhněte z plotny, přidejte nalámanou čokoládu a nechte ji rozpustit.

5

Jako přílohu nakrájejte bílý chleba, pokapejte ho olivovým olejem a krátce opečte na pánvičce.

6

Kančí nandejte do hlubokého talíře a podávejte spolu s opečeným chlebem.

Kančí rangout s omáčkou z čokolády Foto:

Kančí rangout s omáčkou z čokolády Foto:

Kančí rangout s omáčkou z čokolády Foto:

Kančí rangout s omáčkou z čokolády Foto:

Kančí ragú s omáčkou z čokolády, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama