Kančí po myslivecku

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kančí po myslivecku Foto:
Kančí po myslivecku
Foto: archiv Prima

Zvěřina je trochu náročnější na přípravu, ale pokud jí věnujete čas, odměnou vám bude úžasná lahůdka. Zdeněk Pohlreich vám v další epizodě pořadu Teď vaří šéf ukáže, jak na kančí maso – tentokrát po myslivecku.

Všechny recepty z 21. dílu s tématem KANČÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
kančí maso
červené víno 2 dcl
loupaná rajčata 1 konzerva
mrkev 1 ks
řapíkatý celer
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
rozmarýn 1 snítka
sůl
Postup
1

Nejdříve si připravte marinádu: na olivovém oleji orestujte mrkev, řapíkatý celer, česnek, snítek rozmarýnu a zalijte červeným vínem. Když se omáčka povaří, nalijte ji do mísy na nakrájené maso, nechte vystydnout, a dejte do ledničky na 12 hodin odležet.

2

Potom směs přeceďte a maso osolte a opepřete. Na olivovém oleji orestujte nakrájenou cibuli, potom k ní přidejte nakrájenou chilli papričku a loupaná rajčata. Pak přidejte maso a zalijte přeceděným červeným vínem.

3

Přikryjte pokličkou a nechte dusit doměkka 1–1,5 hodiny. Když je maso měkké, vyndejte ho stranou a zbytek omáčky přeceďte do dalšího hrnce. Nechte chvíli povařit, aby se šťáva zredukovala, a pak přilijte k masu a zelenině.

4

Nandejte na talíř, pokapejte olivovým olejem a podávejte.

Kančí po myslivecku Foto:

Kančí po myslivecku Foto:

Kančí po myslivecku Foto:

Zdeněk Pohlreich a kančí po myslivecku, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama