Kančí krkovička s Chimichurri a bramborovým salátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rozpal to, šéfe! (2) – Kančí krkovice

Tímto receptem vás Zdeněk Pohlreich přesvědčí, že zvěřina je vhodná i k venkovnímu grilování. Nakonec... naši dávní předci ulovené maso také připravovali venku na ohni :) My pro vás máme ale mnohem sofistikovanjší způsob přípravy. S výtečnou omáčkou Chimichurri a fantastickým salátem z brambor.

Při přípravě postupujte podle videoreceptů:

Omáčka Chimichurri:

Bramborový salát:

Suroviny
kančí krkovička 800 g
česnek 4 stroužky
červená cibule 1 ks
šťávy z limety a citronu
červený vinný ocet
jablečný ocet
hladkolistá petržel
čerstvé oregano
lístky čerstvé máty
sůl
čerstvě namletý pepř
Salát:
ratté brambory uvařené ve šlupce 600 g
pár lžic hrubozrnné hořčice Pommery
okurky Cornichorns, nakrájené na kostičky 100 g
červený vinný ocet
pár lžic zakysané smetany
cibule
čerstvý estragon
salát polníček
čerstvá pažitka
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Do rozpáleného rendlíku kápneme olivový olej, přidáme nasekané stroužky česneku a nasekanou cibuli. Necháme podusit. Mezitím si nakrájíme bylinky – mátu, petrželku, oregano, tymián a bazalku. Bylinky vhodíme do mísy, zakápneme citronovou a limetovou šťávou, dochutíme solí a pepřem. Přidáme pár kapek červeného vinného octa a jablečného octa. Na závěr do bylinek vmícháme podušený česnek s cibulkou, promícháme a chimichurri necháme odležet.

2

Kančí krkovičku rozkrojíme na půl, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Rošt grilu potřeme kůží ze špeku a maso necháme ze všech stran zatáhnout. Pak ztlumíme oheň a necháme kančí takových 10 - 15 minut pomalu grilovat. Hotové maso necháme chvíli odpočinout, poté ho nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou chimichurri a bramborovým salátem.

3

Na salát si v pánvi na másle orestujeme nasekanou cibuli. Zasypeme 2 lžícemi třtinového cukru a jakmile se cukr rozpustí, zalijeme troškou červeného vinného octa a necháme vyvařit. Do mísy nakrájíme uvařené brambory, okurky, přidáme trochu červeného vinného octa, nasekaný estragon, pár lžic hrubozrnné hořčice a cibulovou směs, vše promícháme. Dochutíme solí a pepřem a navrch přisypeme pár lístků polníčku a nasekanou pažitku.

Kančí krkovička s Chimichurri a bramborovým salátem  Foto: Marek Dienstl

Kančí krkovička s Chimichurri a bramborovým salátem  Foto: Marek Dienstl

Kančí krkovička s Chimichurri a bramborovým salátem  Foto: Marek Dienstl

Kančí krkovička s Chimichurri a bramborovým salátem  Foto: Marek Dienstl

Kančí krkovička s Chimichurri a bramborovým salátem  Foto: Marek Dienstl

Kančí krkovička s Chimichurri a bramborovým salátem , Foto: Marek Dienstl

Videa

reklama

reklama