Kančí guláš s uzenou paprikou a špekovým knedlíkem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kančí guláš s uzenou paprikou a špekovým knedlíkem Foto:
Kančí guláš s uzenou paprikou a špekovým knedlíkem
Foto: archiv Prima

Všechny recepty z 21. dílu s tématem KANČÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
kančí kýta
cibule 3 ks
drcená rajčata 2 lžíce
uzená paprika
sůl
Na špekové knedlíky:
špek
vejce 3 ks
petrželka
sůl
Postup
1

V hrnci rozehřejte rostlinný olej, orestujte nakrájenou cibuli a zalijte kapkou vody, aby cibule dostala jednotnou barvu. Když se voda odpaří, přisypte uzenou papriku, nechte spojit a zase zalijte vodou. Přidejte drcená rajčata a jakmile se směs začne vařit, vložte do hrnce nakrájené maso, opepřete a osolte. Nechte rychle zavařit, pak stáhněte var, přikryjte pokličkou a duste doměkka.

2

Teď si připravte špekové knedlíky: špek nakrájejte na kostky a nechte orestovat.

3

Do žloutků nalijte trochu mléka a přisypte nakrájenou housku. Osolte, opepřete a promíchejte. Pak ke směsi přidejte opečený špek, zaprašte moukou a postupně vmíchejte vyšlehaný sníh. Nakonec přisypte nasekanou petrželku.

4

Namočte si ruce, vytvarujte knedlíky a nechte vařit ve vroucí vodě 8–10 minut.

5

Guláš zahustěte nalámaným chlebem a nechte ještě chvíli povařit. Pak ho nandejte na talíř a podávejte se špekovým knedlíkem.

Kančí guláš s uzenou paprikou a špekovým knedlíkem Foto:

Kančí guláš s uzenou paprikou a špekovým knedlíkem Foto:

Zdeněk Pohlreich v pořadu Teď vaří šéf Foto:

Zdeněk Pohlreich v pořadu Teď vaří šéf, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama