Kakaový koláč

Doba přípravy:
Kakaový koláč Foto:
Kakaový koláč
Foto: Kitchen and the City

Kombinace tvarohu a mascarpone je tak lahodná – divili bychom se, kdyby tento koláč vydržel na stole déle než několik minut.

Suroviny
máslo 125 g
mléko 3 lžíce
prášek do pečiva 1/2 pytlíku
kvalitní kakao 30 g
Náplň:
tvaroh 250 g
vanilkový extrakt 1 lžíce
kukuřičný škrob 1/2 lžíce
mléko 2 lžíce
bílky 2 ks
Postup
1

Těsto: Ušlehejte máslo s cukrem, přidejte žloutek, mléko a přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.

2

Vypracujte těsto, které rozdělte na jednu a dvě třetiny. Dejte do igelitového sáčku každou část zvlášť a vložte na půl hodiny do mrazáku.

3

Náplň: Z bílků vyšlehejte hustý sníh. Tvaroh s mascarpone promíchejte s cukrem, vanilkovým extraktem a přidejte v mléce rozkvedlaný škrob. Opatrně zapracujte sníh.

4

Dvě třetiny ztuhlého těsta nastrouhejte do formy (25x20x6), prsty lehce upravte do krajů, vlijte tvarohovou náplň a nastrouhejte zbylou třetinu těsta. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C 40 minut, poté troubu vypněte a koláč nechte v troubě do úplného vychladnutí.

Kakaový koláč 2 Foto: Kakaový koláč; foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama