Kakaový clafoutis s višněmi

Doba přípravy:
Kakaový clafoutis s višněmi Foto:
Kakaový clafoutis s višněmi
Foto: S vášní pro jídlo

Klasický clafoutis je francouzský dezert připomínající pudinkové těsto, ve kterém jsou zapečené šťavnaté třešně. Tato "hříšnější" kakaová verze obsahuje místo třešní višně, což rozhodně stojí za zkoušku!

Článek

Rychlá hrníčková bublanina Foto:

16x třešně s višněmi

Už jste se pustili do pečení s třešněmi a višněmi? Ne? Tak hurá do toho! :)

Suroviny
Forma na koláč o průměru 24 cm:
vejce 2 ks
hladká mouka 3/4 hrnku
kakao 1/4 hrnku
cukr 1/2 hrnku
mléko 1 a 1/4 hrnku
plná hrst vypeckovaných višní
Postup
1

Na těsto prošlehejte v hluboké míse všechny ingredience kromě posledních dvou, aby vzniklo řídké těsto.

2

Koláčovou formu vymažte máslem (pokud máte s odklápěcím dnem, doporučujeme celou vyložit pečicím papírem) a na dno rozprostřete višně.

3

Ty pak ve formě zalijte těstem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi hodinu.

4

Nechte vychladnout a před krájením ideálně ještě vychlaďte v lednici.

Kakaový clafoutis s višněmi Foto: Kakaový clafoutis s višněmi Foto: Kakaový clafoutis s višněmi, Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama