Kakaovo-rumové řezy

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Kakaovo-rumové řezy Foto:
Kakaovo-rumové řezy
Foto: archiv Gurmet

Bleskovka, kterou zvládnete dřív, než byste řekli „švec“. Navíc k její přípravě potřebujete jen to, co máte běžně doma, a rum.

Suroviny
polohrubá mouka 1 a 1/2 hrnku
holandské kakao 4 lžíce
hnědý cukr 1/2 hrnku
sůl 1/3 lžičky
prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička
hořká čokoláda s 85% obsahem kakaa 100 g
vanilkový extrakt 1 lžička
olej 5 lžic
Poleva:
rum 2 lžíce
citronová šťáva 1 lžíce
Postup
1

Troubu rozehřejte na teplotu 175 ºC. V míse smíchejte nejdřív mouku s kakaem, cukrem, solí, práškem do pečiva a nalámanou čokoládou. Přilijte hrnek vody, pár kapek vanilkové esence, olej a vše promíchejte.

2

Plech vyložte pečicím papírem a rozprostřete na něj tekuté těsto. Pečte v troubě asi 25 minut.

3

POLEVA: Smíchejte rum, citronovou šťávu a cukr a ještě horké řezy jí polijte. Když bude poleva řidší a vsákne se, nevadí. Koláč nechte vystydnout a nakrájejte.

4

Prima tip: Vyzkoušejte přidat do těsta nastrouhané jablko i se šťávou, řezy budou vláčnější. Vodu pak do těsta přidejte jen tehdy, když bude zapotřebí.

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama