Kakaové pracny

Doba přípravy:
Počet porcí: 2 plechy
Kakaové pracny  Foto:
Kakaové pracny
Foto: archiv Babiččina volba

Tradiční české cukroví na většině vánočních stolů nechybí. Výborné křehké těsto ovoněné výrazným kořením je skvělé samotné, ale báječně chutná i namočené do kávy nebo čaje.

Suroviny
máslo 180 g + na vymazání formiček
jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
lískové ořechy 100 g
mletá skořice 1 špetka
med 1 lžíce
holandské kakao 2 lžíce
hladká mouka Babiččina volba na křehké pečivo 250 g
Postup
1

Změklé máslo vyšlehejte spolu s cukrem a žloutkem. Přidejte kůru z citronu a namleté lískové ořechy. Vmíchejte skořici, drcené hřebíčky, kakao a mouku. Vypracujte hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a nechte odpočinout minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc.

2

Z těsta vytvarujte malé kuličky a vtlačte je do máslem vymazaných formiček ze ¾. Přendejte na plech a pečte v předehřáté troubě při 170 °C asi 15 minut.

3

Ještě vlažné vyklopte. Pracny můžete posypat moučkovým cukrem.

Kakaové pracny  Foto: Kakaové pracny; foto: archiv Babiččina volba

Hledáte další inspiraci a nové recepty na cukroví? Prohlédněte si náš speciál!

Videa

reklama

reklama

\n