Kachní stehna na švestkách

Doba přípravy:
Kachní stehna na švestkách Foto:
Kachní stehna na švestkách
Foto: Coolinářka

Kombinace karamelizovaných švestek, cibule a zesládlého česneku společně s upečenou kachnou je dokonalá!

Suroviny
kachní stehna
švestky cca 15 ks
cibule 2 ks
hvězdičky badyánu 2 ks
skořice 1 lžička
čerstvý rozmarýn 1/2 hrsti
česnek 4 stroužky
sůl, pepř
Postup
1

Troubu předehřejte na 170 °C.

2

Do pekáče nebo litinové pánve dejte rozkrojené vypeckované švestky, na měsíčky nakrájené cibule, celé oloupané stroužky česneku, 2 hvězdičky badyánu, tymián a rozmarýn. Nyní vše posypte mletou skořicí a osolte.

3

Kachní stehna omyjte a papírovou utěrkou osušte. Nyní je osolte, opepřete a položte na švestky s cibulí a spol. Na maso ještě můžete položit snítky tymiánu a rozmarýnu.

4

Vše nyní trochu podlijte vodou, přiklopte poklicí nebo alobalem a dejte péct asi na 90 až 120 minut, podle velikosti stehen.

5

Po této době maso odkryjte, mělo by být už pěkně měkké. Teplotu trouby zvyšte na 190 stupňů a vše pečte ještě asi 30 minut dozlatova. Během této doby stehna přelévejte výpekem, případně ještě podlévejte vodou. Dejte pozor, aby se švestky, cibule a česnek nezačaly připalovat.

6

Upečená kachní stehna se švestkami podávejte ideálně s bramborovými plackami smaženými na sádle.

Kachní stehna na švestkách 2 Foto: Kachní stehna na švestkách; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Videa

reklama

reklama