Kachní rillettes

Doba přípravy:
Počet porcí: 3–4
Kachní rillettes Foto:
Kachní rillettes
Foto: KitchenStory.cz

Vyzkoušejte po vzoru Francouzů doma připravit kachní rilletes. Není to paštika v pravém slova smyslu, ale jakmile tuto „pomazánku“ z masa jednou vyzkoušíte, tak paštiky přesunete na druhou kolej.

Suroviny
kachní stehna 2 ks
kachní sádlo 250 g
rozmarýn 2 snítky
tymián 2 snítky
česnek 2 stroužky
cibule 1/2 ks
sůl
Postup
1

Pekáč rozehřejte na plotně, přidejte trošku kachního sádla a opečte oloupanou polovinu menší cibule, dva stroužky česneku (rozklepněte rukou a klidně nechte i se slupokou) a snítky bylinek, aby se všechno pěkně rozvonělo. Přidejte zbytek sádla a nechte roztopit.

2

Kachní stehna dobře osolte, opepřete a vložte do pekáče se sádlem. A dejte péct do rozehřáté trouby minimálně na tři hodiny na cca 110 °C. Sádlo by mělo jen lehce probublávat, proto ho raději zkontrolujte a teplotu trouby podle toho upravte.

3

Jakmile jsou stehna hotová, vyndejte je ven ze sádla a nechte vychladnout. Následně oberte maso z kostí na jednotlivá vlákna. Přidejte trošku vychladlého kachního sádla a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

4

Maso můžete dát do jakékoli uzavíratelné skleničky. Když ho poté zalijete kachním sádlem, vydrží vám nějakou chvíli v lednici. Pokud si s tím dáte i trošku práce, věřím, že takovou skleničku kachního rillettu můžete použít jako dárek. Přece jen být originální se cení, a pokud se to dá i sníst, cení se to ještě více.

Kachní rillettes Foto:

Kachní rillettes, foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama