Kachní prsa s ředkvičko-okurkovým salátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kachní prsa s ředkvičko-okurkovým salátem Foto:
Kachní prsa s ředkvičko-okurkovým salátem
Foto: isifa.com

Kachní prsa jsou opravdu krásný kousek masa, který si zaslouží jemné zacházení. Neměly by být úplně propečené, aby si zachovaly šťavnatost. A moc jim sluší korunka v podobě křupavé kůrky.

Suroviny
na salát:
malá salátová okurka 1 ks
ředkvičky 1 svazek
pažitka 1/2 svazku
sůl
olej 1 lžíce
na kachní prsa:
kachní prsa (cca 300g) 2 filety
sůl 1 špetka
červené víno 125 ml
Postup
1

Okurku a ředkvičky důkladně omyjeme. Z okurky odřízneme konce, rozpůlíme ji, čajovou lžičkou vyškrábneme jadérka a nakrájíme na kostičky. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Pažitku opláchneme, důkladně osušíme a polovinu nakrájíme nadrobno. Takto připravenou okurku a ředkvičky promícháme se solí, pepřem, pažitkou, citronovou šťávou a olejem.

2

Kachní prsa dobře osušíme papírovými utěrkami a na straně kůže šikmo nařízneme. Pozor, kůži neprořízněte až na maso. Osolíme a opepříme. Opečeme na rozpálené pánvi kůží dolů, dokud se nevypeče tuk, poté tuk vylijeme. Dále opékáme dozlatova po obou stranách asi 5 minut, podlejeme červeným vínem a necháme asi 5 minut probublávat, aby se víno zredukovalo.

3

Kachní prsa nakrájíme na plátky, výpek přecedíme, ještě jednou dochutíme a připravíme k servírování. Pokrm ozdobíme zbývající pažitkou.

Videa

reklama

reklama