Kachní prsa s kompotem z červeného zelí a máslovým bramborovým knedlíkem

Doba přípravy:
Kachní prsa s kompotem z červeného zelí a máslovým bramborovým knedlíkem  Foto:
Kachní prsa s kompotem z červeného zelí a máslovým bramborovým knedlíkem
Foto: FTV Prima

Není kachna jako kachna! Pokud chcete i doma připravit pokrm, který vás okouzlil v restauraci, zkuste to tentokrát podle receptu šéfkuchaře Vojtěcha Václavíka. Tento a další exkluzivní recepty jste mohli vidět v kulinární show Ohnivý kuře pod pokličkou.

Sledujte novou řadu kulinární soutěž Ohnivý kuře pod pokličkou, každou neděli ve 14.15 na Primě!

Suroviny
Kachna:
kachní prsa
Kompot ze zelí:
červené zelí 1/2 hlávky
máslo 200 g
cibule 1 ks
jablko 1 ks
badyán 1 hvězdička
červené víno 500 ml
jablečný ocet 70 ml
cukr 100 g
sůl
červené kysané zelí
Knedlíky:
vařené prolisované brambory 500 g
krupička 200 g
mouka semolina 100 g
vejce 1 ks
máslo 200 g
sůl 15 g
Postup
1

Maso: Kachní prsa očistěte a kůži nařežte ostrým nožem na jemnou mřížku. Prsa položte na studenou pánev kůží dolů a pomalu vypékejte kůži dozlatova, poté přidejte máslo a glazírujte horkým máslem než má maso uvnitř teplotu cca 57 °C.

2

Zelí: Na orestovaný základ z 50 g másla, cibule, jablek a koření přidejte nasekané zelí a za občasného míchání duste asi 30 minut, poté přidejte cukr, jablečný ocet, podlijte červeným vínem a vařte asi 30 minut doměkka. Za přidávání čerstvého másla rozmixujte v robotu dohladka a finálně dochuťte solí, octem a cukrem. Na servis promíchejte s čerstvým najemno nasekaným kysaným zelím.

3

Knedlíky: Do teplých prolisovaných brambor přimíchejte mouku a sůl, následně máslo a vejce. Těsto za pomoci fresh fólie tvarujte do válečků a vařte v páře 15 minut.

4

Jablka: Nakrájejte na lodičky a grilujte zprudka nasucho v pánvi nebo grilu. Mimo pánev ochuťte řepkovým olejem, solí a citronem a hned servírujte.

5

Šťáva: Kachní krky opečte v troubě dozlatova, zalijte kuřecím vývarem a vařte pozvolna asi 4 hodiny. Přeceďte přes jemné síto a zredukujte na konzistenci hustší šťávy. Dochuťte jablečným octem, solí a hnědým máslem.

6

Křupavá strouhanka: Hrubou strouhanku nebo panko stouhanku nasucho a za stálého míchání opečte dozlatova, před koncem přilijte trošku vypečeného kachního sádla a promíchejte.

Kachní prsa s kompotem z červeného zelí a máslovým bramborovým knedlíkem  Foto: Kachní prsa s kompotem z červeného zelí a máslovým bramborovým knedlíkem; foto: FTV Prima

Ve čtvrtém díle pořadu Ohnivý kuře pod pokličkou najdete i další nevšední recepty, které připravili šéfkuchaři Miroslav Grusz a Vojtěch Václavík za přispění seriálových herců Haliny Pawlovské a Romana Zacha:

Ohnivý kuře pod pokličkou - 4. díl  Foto: Ohnivý kuře pod pokličkou – 4. díl , Foto: FTV Prima

Videa

reklama

reklama