Kachní prsa s balzamikovým octem a lyonskými bramborami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kachní prsa s balsamikovým octem a lyonskými bramborami  Foto:
Kachní prsa s balsamikovým octem a lyonskými bramborami
Foto: Hermína / Prima

Jako další z řady drůbežího masa šéf připravil kachnu. Pikantní chuť jí dodává balzamikový ocet a jako příloha dokonale posloužily lyonské brambory.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 11. dílu s tématem PERNATÁ DRŮBEŽ najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
kachní prsa 2 ks
velké brambory 4 ks
česnek 1 stroužek
šalotka
polníček
citronová šťáva
rostlinný olej
sůl
pažitka
tymián
Postup
1

Kůži na prsou jemně nařízněte, nasolte a opepřete z obou stran. Pánev zahřejte a položte do ní prsa kůží dolů, nemusíte dávat žádný tuk, kachna ho má až moc, proto vypečený tuk slijte na druhou pánev, na které orestujete plátky brambor.

2

Brambory osolte a přihoďte k nim pár snítek tymiánu, nasekanou šalotku a jemné plátky česneku. Hlídejte také kachní prsa – jakmile je kůže opečená dozlatova, prsa otočte a dopečte z druhé strany. Po chvilce jsou hotová, tak je vyndejte a nechte odpočinout. Do pánve přilijte trošku balzamikového octa a zřeďte kapkou vody. Omáčku nechte mírně povařit, až se jemně zredukuje.

3

Brambory pečte do křupava. Na závěr k nim přihoďte nasekanou pažitku.

4

Mezitím stihnete připravit salát. Polníček ochuťte kapkou citronové šťávy a oleje, osolte a opepřete.

5

Kachní prsa servírujte se salátem, lyonskými bramborami a kapkou zredukované omáčky.

Kachní prsa s balsamikovým octem a lyonskými bramborami Foto:

Kachní prsa s balsamikovým octem a lyonskými bramborami Foto:

Kachní prsa s balzamikovým octem a lyonskými bramborami             Foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama