Kachní konfit s karamelizovaným zelím

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kachní konfit s karamelizovaným zelím Foto:
Kachní konfit s karamelizovaným zelím
Foto: Hermína / Prima

Na konfit se ideálně používají kachní stehna, protože jsou pevná, šlachovitá a při delším vaření krásně změknou.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 11. dílu s tématem PERNATÁ DRŮBEŽ najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
kachní stehna 2 ks
kachní sádlo
malinový ocet
sůl
tymián
petrželka
Postup
1

Kachní stehna dobře osolte hrubou solí, zasypte lístky tymiánu a nechte v lednici hodinu odležet.

2

V hrnci rozpusťte kachní sádlo, mělo by ho být tolik, aby se stehna celá ponořila. Sádlo přelijte do pekáče, stehna opláchněte od soli, osušte a vložte do sádla. Pekáč dejte do trouby nastavené na 110 °C (sádlo by mělo držet stále 70 °C) a pomalu pečte tři hodinky. Po vyndání z trouby bude maso křehké a bude samo odpadávat od kosti.

3

Rozehřejte pánev a opatrně do ní vložte kachní stehna kůží dolů. Nechte je orestovat, aby kůže chytla zlatavou barvu.

4

Mezitím v jiné pánvi rozehřejte trošku kachního sádla z konfitu a hoďte na něj zelné listy. Osolte, mírně pocukrujte, zalijte kapkou malinového octa a orestujte. Zelí zkaramelizuje a změkne. Pak ho přendejte do misky, přisekejte trošku petržele a promíchejte.

5

Opečená stehna servírujte s karamelizovaným zelím.

Na konfit se ideálně používají kachní stehna, protože jsou pevná, šlachovitá a při delším vaření krásně změknou.

Kachní stehna dobře osolíme hrubou solí, zasypeme lístky tymiánu a necháme v lednici hodinu odležet.

V hrnci rozpustíme kachní sádlo, mělo by ho být tolik, aby se stehna celá ponořila. Sádlo přelijeme do pekáče, stehna opláchneme od soli, osušíme a vložíme do sádla. Pekáč dáme do trouby nastavené na 110 °C (sádlo by mělo držet stále 70 °C) a pomalu pečeme tři hodinky. Po vyndání z trouby bude maso křehké a bude samo odpadávat od kosti.

Rozehřejeme pánev a opatrně do ní vložíme kachní stehna kůží dolů. Necháme je orestovat, aby kůže chytla zlatavou barvu.

Mezitím v jiné pánvi rozehřejeme trošku kachního sádla z konfitu a hodíme na něj zelné listy. Osolíme, mírně pocukrujeme, zalijeme kapkou malinového octa a orestujeme. Zelí zkaramelizuje a změkne. Pak ho přendáme do misky, přisekáme trošku petržele a promícháme.

Opečená stehna servírujeme s karamelizovaným zelím.

Kachní konfit s karamelizovaným zelím Foto:

Kachní konfit s karamelizovaným zelím Foto:

Kachní konfit s karamelizovaným zelím                                                                   Foto: Hermína / Prima

 

 

Videa

reklama

reklama